Președintele PSD Olt, vicepremierul Paul Stănescu, a transmis vineri, 22 iunie, un comunicat prin care susține că organizația olteană îl sprijină pe Liviu Dragnea „atât în funcțiile politice, cât și în cele administrative“, după sentința pronunțată joi.

Paul Stănescu a transmis un punct de vedere în nota celor deja comunicate de ceilalți lideri ai partidului, apreciind că decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, prin care Liviu Dragnea a fost condamnat în dosarul DGASPC Teleorman, la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, „are un substrat politic puternic, care legitimează discursul organizației noastre, din ultima vreme“. „Avem de partea noastră votul electoral și un program de guvernare la care nu renunțăm, în ciuda bruiajelor venite din partea unor formațiuni politice minore, care nu reușesc niciodată vreun succes electoral, dar se pricep de minune să creeze zgomot și scandal; care nu înțeleg că democrația presupune câștigarea alegerilor la urne, prin vot liber și că puterea nu se câștigă prin jocuri de culise și diversiuni.
Decizia de aseară, de altfel cu un grad ridicat de incertitudine, având în vedere faptul că există o opinie separată în completul de judecată, are un substrat politic puternic, care legitimează discursul organizației noastre, din ultima vreme“, a transmis președintele PSD Olt, apreciind totodată că „este o decizie în primă instanță, iar Constituția ne obligă să credem în prezumția de nevinovăție a oricărui cetățean român“.

Alina Mitran
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.