10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Prins la doi ani şi jumătate după ce a violat o bătrână. Între timp, femeia a murit

Olt: Prins la doi ani şi jumătate după ce a violat o bătrână. Între timp, femeia a murit

Polițiștii olteni au reușit prinderea unui bărbat bănuit de viol și violare de domiciliu, care s-a sustras urmăririi penale doi ani și jumătate. Este vorba despre un bărbat de 28 de ani din comuna Studina, județul Olt, care este bănuit că în noaptea de 11/12 ianuarie 2016, ar fi intrat în locuința unei femei în vârstă de 82 de ani, din localitate, pe care ar fi violat-o. După comiterea faptei, acesta s-a sustras urmăririi penale, fiind identificat miercuri, 20 iunie, pe raza comunei Studina, ocazie cu care a fost reținut de polițiști. Joi, 21 iunie, Judecătoria Corabia a dispus arestarea preventivă a bărbatului pe o perioadă de 30 de zile sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violare de domiciliu și viol.
Bărbatul, a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv, din structura Inspectoratului de Poliție al Județului Olt. În toată această perioadă cât nu a fost găsit, spun anchetatorii, bărbatul a lucrat ca cioban la diverse stâne, unele din alte zone ale țării, reușind de fiecare dată să scape de polițiști.
În localitatea Studina, însă, după evenimentul petrecut s-a creat o stare generalizată de teamă. Femeile în vârstă, care locuiau singure, au înnoptat câte două-trei, de teama unui eveniment similar. Victima bărbatului, la acel moment în vârstă de 86 ani, a decedat între timp, însă nu ca urmare a violului.
Surse din cadrul comunei spun că o altă femeie, mai tânără, a fost de asemenea „vizitată“ de bărbat și agresată fizic, fără să se ajungă la viol. Femeia l-ar fi recunoscut pe bărbat, însă polițiștii nu au reușit să-l prindă. „Femeia s-a speriat atât de tare încât nu mai locuiește în comună, s-a mutat în București. A fost urât, a bătut-o, a dat-o cu capul de pereți…“, povestesc oamenii din Studina, care spun, de asemenea, că bărbatul nu s-a sfiit, în această perioadă, să-și facă apariția, în mai multe rânduri, în localitate. Acesta provine dintr-o familie de oameni liniștiți, care, și aceștia, se plângeau că au viață grea cu tânărul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS