12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt307 elevi nu au susţinut examenul la limba română

307 elevi nu au susţinut examenul la limba română

Prima probă a examenului de evaluare națională 2018 s-a încheiat fără incidente în județul Olt, unde funcționează 77 de centre de examen. Deși în aplicația pentru examen informaticienii au încărcat datele a 3.067 de elevi, de la prima probă au absentat 306 elevi din promoția curentă și un elev din promoțiile anterioare. Alți aproximativ 600 de elevi, înscriși la începutul anului școlar în clasa a VIII-a, au rămas cu situația neîncheiată, fiind fie corigenți, fie acumulând un număr mare de absențe. Cei care absentează de la probele de evaluare națională se pot înscrie (și este cazul celor mai mulți) la școlile tehnice, fără obligativitatea susținerii acestui examen.

„Mai ușor ca la simulare“

Pe de altă parte, elevii care au susținut proba la limba și literatura română s-au declarat mulțumiți de ce au reușit să facă. Subiectele li s-au părut ușoare, mult mai ușoare decât cele pe care le-au primit la simulările examenului, susținute în timpul anului școlar.
Primii elevi ieșiți din sală au avut și sarcina de a-i liniști pe părinții prezenți în curtea școlii. Tradiționala întrebare „Ce s-a dat?“ a primit un răspuns mai mult decât mulțumitor. „Epic, și de făcut un text despre o zi petrecută într-o cetate“, au rezumat elevii. „Aaaa, ușor, genul epic îl fac de atâta timp…“, a fost concluzia părinților, cei mai mulți așteptându-și copiii pentru ca împreună să meargă la profesorul care i-a pregătit, pentru evaluare.
„Subiectele nu au fost dificile, însă lucrurile ușoare copiii buni le tratează cu superficialitate, și aici este posibil să se fi greșit. Subiectele nu au fost de așa natură încât să facă diferența între elevi. Ar putea, da, să fie proba la care se obțin note foarte mari, dar la fel de posibil este ca elevii buni să rateze nota maximă“, este de părere profesorul de limba română Eugenia Vlad.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS