22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Peste 1.200 de sancțiuni contravenționale aplicate într-o zi

Olt: Peste 1.200 de sancțiuni contravenționale aplicate într-o zi

Peste 1200 de sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt privind abateri săvârșite la regimul circulației pe drumurile publice. De asemenea, au fost reținute 24 de permise de conducere pentru nerespectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice. În perioada 04-10 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au organizat acțiuni destinate creșterii gradului de siguranță în trafic pe drumurile publice și depistarea celor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

În acest sens, în cadrul acțiunii au fost aplicate 1232 de sancțiuni contravenționale, dintre care 325 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 197 pentru nepurtarea centurii de siguranță în timpul deplasării, 42 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii și 668 pentru alte abateri. Polițiștii au constatat 19 infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, din care 3 pentru Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, 9 infracțiuni pentru Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și 7 infracțiuni pentru Refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
Totodată, au fost reținute 24 de permise de conducere, dintre care 1 pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație de până la 0,40 mg/L alcool pur în aerul expirat, 12 pentru depășirea vitezei pe un anumit sector de drum cu mai mult de 50 km/h, 7 pentru nerespectarea manevrei de depășire, 2 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor care aveau acest drept și 2 pentru alte abateri. În urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri au retras și 11 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau cu Inspecția Tehnică Periodică expirată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS