3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Braconajul piscicol sub lupa jamdarmilor

Olt: Braconajul piscicol sub lupa jamdarmilor

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt a organizat 96 acţiuni de verificare a respectării normelor legale privind desfăşurarea activităţilor de pescuit comercial şi recreativ-sportiv. Din totalul acestora, 2 acţiuni au fost executate în comun cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, o acţiune în comun cu A.J.V.P.S. – Olt, 2 acţiuni au fost desfăşurate pe timpul executării unor misiuni în comun efective din cadrul Poliţiei şi o acţiune cu reprezentanţi ai S.T.P.F. Olt, celelalte 90 de acţiuni fiind organizate şi desfăşurate pe timpul misiunilor executate în sistem propriu.
Acţiunile au fost organizate în zonele şi la intervalele orare despre care existau date privind desfăşurarea acestor activităţi în afara reglementărilor legale în domeniu.
În perioada de referinţă au fost întocmite în total acte de sesizare pentru 46 de fapte de natură penală, fiind identificaţi şi predaţi organelor de urmărire penală 38 de autori şi au fost constatate 45 de contravenţii fiind aplicate amenzi în valoare de 13.200 de lei. Cu ocazia constatării faptelor de natură penală, efectivele de jandarmi au confiscat în total 241,13 kg de peşte, 8470 metri liniari de unelte de pescuit de tip setcă (7670 metri de setcă confecţionată din plasă monofilament şi 800 metri de setcă confecţionată din plasă multifilament şi aţă), 4 unelte de tip prostovol, 2 lansete prevăzute cu unelte pentru greblare/harponare şi 3 unelte tip pripon, în lungime de 1000 metri fiecare.
Peştele a fost redat mediului prin deversare în apa râului Olt. Celelalte bunuri indisponibilizate au fost predate împreună cu actele de constatare şi persoanele în cauză, organelor de urmărire penală competente, conform prevederilor legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS