9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt(VIDEO) Olt: Centura de 10 km a Caracalului a fost recepționată după 7 ani

(VIDEO) Olt: Centura de 10 km a Caracalului a fost recepționată după 7 ani

 

Constructorul a predat, ieri după amiază, drumul de aproximativ 10 km care-i scapă pe caracaleni de traficul greu, lucrările fiind astfel finalizate la șapte ani de la demarare, iar traficul, deschis.

Oficialii locali au fost invitați pentru festivitate joi, 24 mai 2018, la ora 10,00, însă recepția, începută, de altfel, încă de miercuri seara, s-a încheiat de-abia joi după-amiază, tăierea de panglică și deschiderea traficului fiind întârziate. Emoții au fost până în ultima clipă, conform declarației purtătorului de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, constructorul având de remediat pe loc anumite deficiențe. Printre acestea, de înlocuit șuruburile furate în ultimele zile și de montat anumite semnalizatoare. De altfel, nici coșurile de gunoi și toaletele ecologice prevăzute în proiect pe acest traseu (și achiziționate) nu au fost încă montate, din același motiv, anume că trebuie găsită o soluție să nu poată fi furate.
Drumul care ocolește municipiul Caracal și face legătura cu un drum din Teleorman (început în aceeași perioadă dar terminat, în schimb, cu mai mulți ani în urmă) s-a construit în șapte ani. Lucrările au început în 2011, s-au poticnit în 2012, când firma omului de afaceri Nelu Iordache a început să aibă probleme, iar CNADNR a reziliat contractul și a încheiat unul nou cu italienii de la SECOL de-abia în 2014. Nici aceștia nu au respectat termenul de 12 luni pentru finalizarea lucrării, apărând de asemenea situații necunoscute inițial. Ultimii stâlpi de electricitate ( a fost nevoie ca pe traseu stâlpii de electricitate să fie mutați, fiind prea aproape de drum) au fost mutați chiar în cursul lunii mai, foarte mult timp durând exproprierile. În acest timp termenul de recepționare a lucrării s-a tot amânat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS