11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Bibliotecă inedită pentru pacienții Spitalului Județean de Urgență Slatina

Olt: Bibliotecă inedită pentru pacienții Spitalului Județean de Urgență Slatina

Pacienții care vor să petreacă timpul în spital citind, și nu și-au adus de acasă o carte, o pot împrumuta de la biblioteca deschisă joi, 24 mai 2018, într-un spațiu nou și până acum nevalorificat al SJU Slatina.
Situat chiar la intrarea principală, spațiul căruia, de mai bine de doi ani, nu i se dăduse o destinație, a fost transformat într-o bibliotecă destinată pacienților. Au fost amenajate rafturi, iar 250 de volume donate de salariații unei societăți slătinene pot fi împrumutate de cei dornici să citească.
Biblioteca mai puțin obișnuită nu va fi deservită de un angajat, ci persoanele interesate să citească pot veni să-și aleagă o carte, pe care o înapoiază atunci când doresc. Inițiatorii acestui proiect, ersoane din cadrul societății care asigură volumele, spun că își asumă riscul ca anumite cărți să nu mai fie înapoiate, însă acestea vor fi înlocuite cu altele, provenind tot din donații.
În bibliotecă, o dată pe săptămână, vinerea, timp de câteva ore accesul va fi restricționat pentru dezinfectarea spațiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS