11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Acţiuni pentru combaterea braconajului piscicol (VIDEO)

Olt: Acţiuni pentru combaterea braconajului piscicol (VIDEO)

În data de 19 mai a.c., efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt împreună cu lucrători din cadrul A.N.P.A. Muntenia şi A.J.P.S. Olt au executat o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol pe râul Olt.
În jurul orelor 05.00, un bărbat în vârstă de 30 de ani, a fost depistat în timp ce desfăşura activităţi de pescuit comercial în bălţile adiacente râului Olt în dreptul localităţii Comani, cu unelte de pescuit comercial de tip setcă confecţionate din plasă monofilament şi aţă, în lungime totală de 880 metri liniari, fără a deţine autorizaţie în acest sens şi în perioada de prohibiţie, folosindu-se de o barcă de cauciuc.
Jandarmii olteni au întocmit actele de constatare pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura. Uneltele de pescuit şi barca de cauciuc au fost ridicate de la făptuitor.
Documentele întocmite de către jandarmi şi bunurile ridicate, au fost predate organelor de urmărire penală competente, pentru continuarea cercetărilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS