Program amplu la Muzeul Județean Olt, de Ziua și Noaptea Muzeelor, ediție ajunsă la a XIV-a ediție.

Muzeul Județean Olt își deschide „porțile și luminile în Ziua și Noaptea Muzeelor, ca o veritabilă ambasadă a spiritului cultural național“, transmite directorul Muzeului Județean Olt, Laurențiu Guțăcă-Florescu, anexând programul manifestărilor.
Astfel, vineri, 18 mai 2018, va fi vernisată expoziția de artă plastică  (pictură, ceramică, vitralii, sculptură, metal). Expun membrii Grupului Artistic „G 4+3” – Traian BOICESCU, Gheorghe GOGESCU, Vintilă MIHĂESCU, Viorela MIHĂESCU (pictură), Jorge MAFU (sculptură, metal, vitralii), Ovidiu IONESCU (ceramică), Mihai MOLDOVANU (pictură).
Sâmbătă, muzeul își deschide porțile la ora 10,00 și va rămâne liber accesul publicului până la ora 24,00.
În acest interval pot fi vizitate Secția de Istorie și Cultură a Orașului Slatina, Secția de Artă Plastică „Ion Popescu-Negreni”, expoziția „Patrimoniul etnografic din zonele Olt și Romanați” și expoziția foto-documentară „România e Acasă – Eugen Ionescu”. Duminică, instituția va fi de asemenea deschisă în intervalul orar 10,00-18,00.
Sâmbătă, în program sunt și două evenimente importante. Primul, șezătoarea „Poveste fără sfârșit“, va debuta la ora 18,00 și este programat să se încheie la ora 21,00. Peste 20 de doritoare să învețe cusăturile tradiționale și-au anunțat, a declarat etnograful Muzeului județean Olt, Claudia Balaș, disponibilitatea de a frecventa atelierul de cusături care va fi inaugurat cu această ocazie, astfel încât peste un an creațiile amatoarelor de a deprinde arta cusutului să poată să facă obiectul unei expoziții.
Tot sâmbătă, la ora 21,00, este programată proiecția   filmului documentar – istoric „Eugen Ionescu”, în cadrul proiectului cultural „Romania e Acasă”.
Alina Mitran
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.