10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Bărbatul care a agresat minora de 12 ani a fost arestat preventiv. Fata va fi consiliată psihologic

Olt: Bărbatul care a agresat minora de 12 ani a fost arestat preventiv. Fata va fi consiliată psihologic

Suspectul de agresiune sexuală care miercuri, 9 mai, a atins cu tentă sexuală o fată de 12 ani și i-a făcut acesteia propuneri sexuale a fost arestat preventiv vineri după-amiază.
Bărbatul de 45 de ani, din Slatina, Costel Balcan, a fost arestat preventiv vineri după-amiază, judecătorul Judecătoriei Slatina dând curs propunerii procurorului parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.
„În fapt, s-a reținut că la data de 9.05.2018, inculpatul B.C.E. – în vârstă de 45 ani, din municipiul Slatina, a agresat sexual pe minora B.G.M. – în vârstă de 12 ani, cu care era vecin de cartier, pe care a mângâiat-o  pe mai multe zone ale corpului și căreia i-a propus să întrețină relații sexuale. La data de 11.05.2018 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul B.C.E.“, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, prin intermediul unui comunicat de presă.
Victima bărbatului, pe de altă parte, va fi inclusă într-un program de consigliere psihologică, deși părinții spun că se simte bine, chiar dacă are un comportament mai retras. Psihologul Nicoleta Moraru, din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt, avorbit despre efectele pe care episodul trăit le-ar putea avea asupra fetei:  Ca și celelalte forme de abuz, abuzul sexual produce consecințe asupra dezvoltării și maturizării ulterioare a copilului, consecințele depinzând de anumiți factori, de vârsta copilului la momentul acelui abuz, de relația cu abuzatorul, cu agresorul. Cu siguranță victimele abuzului vor avea nevoie de ajutor, aceste consecințe pot fi ameliorate printr-un mediu familial suportiv și consiliere de specialitate“, a spus Moraru, vorbind și despre importanța relației părinte-copil, care trebuie să fie una de încredere, astfel încât copilul să se simtă liber să povestească părinților experiențele prin care trece. „Trebuie să ai o relație foarte apropiată încât copilul să-ți spună orice și să nu-i fie rușine. Și să-i vorbești de sexualitate cât de devreme. Obligatoriu ar trebui educație sexuală în școală. Într-adevăr, sunt păreri ale părinților conform cărora nu e momentul. Nu e adevărat, copiii se identifică cu sexualitatea de la 3 ani, și li se spune și la grădiniță că fetițele merg la baia lor, băieții la baia lor, iar acela e debutul vieții sexuale. Și după aceea îi descrii aparatul genital, fără rușine și cum este comportamentul, cum ne comportăm, treptat-treptat. Cum să-i spui astfel de lucruri când e mare, când și-a început deja viața sexuală?!“, a mai spus psihologul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS