5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Soluții provizorii pentru cele două drumuri județene afectate de alunecările de teren și inundații

Olt: Soluții provizorii pentru cele două drumuri județene afectate de alunecările de teren și inundații

Administratorii celor două drumuri județene afectate de alunecarea de teren – la Teslui și apa strânsă de pe versanți, care nu a mai putut fi preluată de baraj – la Văleni vor apela la soluții provizorii pentru a le reda circulației.

La Văleni, în satul Mandra, unde apa care a trecut peste drumul județean 679 B a și rupt din carosabil, pompierii intervin de peste 17 ore cu motopompe de capacitate mare, încercând să evacueze apa strânsă în barajul format între versanți și drumul județean astfel încât nivelul acesteia să rămână sub nivelul drumului. Apa strânsă în valea traversată de acest drum a depășit capacitatea celor două guri de evacuare și a trecut peste drum. Directorul Direcției Tehnice din cadrul Consiliului Județean Olt, Cornel Motoi, a declarat că sunt fenomene pe care nimeni nu le poate controla, dar că se va găsi o soluție provizorie. Circulația a fost deschisă autoturismelor, după ce, marți, 27 martie 2018, se luase decizia închiderii drumului, în schimb nu se poate trece cu mașini de mare tonaj, care au fost redirecționate pe un drum comunal care ocolește această zonă.
Lucrurile sunt staționare în localitatea Teslui, unde pe DJ 546, pe un tronson scurt, se circulă pe un singur sens de mers, după ce versantul a alunecat, afectând și o parte din drum. Și aici se va interveni cu umplutură, urmând ca pentru o lucrare amplă să se pregătească un proiect care să fie licitat, termenul minim de implemnetare a lucrării finale, estimat de directorul Cornel Motoi, fiind de un an și jumătate – doi.
„Problema e alta, că legea e așa de aiurită, legea achizițiilor, că nu poți să intervii imediat. Că dacă eu aleg o firmă, vine și mă ia – de ce l-ai luat pe ăla, și nu l-ai luat pe celălalt. Eu am făcut un progam, îl discut cu președintele, vedem pe situații de urgență, cum facem, și redeschidem circulația. Noi vom rezolva, vom face umplutura azi (n.r. – în cazul DJ 546, la Teslui), sper să fie viabilă, o mai întreținem, și între timp facem procedurile legale“, a declarat Motoi.
Până joi dimineață va fi redat circulației, inclusiv permis accesul autovehiculelor de mare tonaj, și pe DJ 679 B, a mai spus directorul din cadrul CJ Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS