26 C
Craiova
duminică, 5 iulie, 2020
Știri de ultima oră Local Olt Olt: 3.300 pompieri cu 2.000 mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale

Olt: 3.300 pompieri cu 2.000 mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale

Peste 3.300 pompieri cu 2.000 mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale din zonele vizate de fenomenele meteorologice periculoase care vor intra in vigoare astăzi.

În contextul emiterii de către Administrația Națională de Meteorologie a avertizărilor COD GALBEN și COD PORTOCALIU de ninsori abundente, intensificări ale vântului, temporar viscol şi vizibilitate scăzută care vizează mai multe județe din țară şi municipiul Bucureşti, IGSU a dispus unităţilor subordonate luarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea operativă a unor eventuale situaţii de urgenţă.

De asemenea, la nivelul IGSU și unităților din zonele vizate de vremea severă pot fi activate grupele operative şi suplimentate efectivele care sa asigurare intervenţia imediată.

Pentru răspunsul la misiunile de căutare-salvare a persoanelor, sunt pregătite 36 de autovehicule şenilate, 41 autospeciale pentru transport personal și victime multiple (ATPVM), 33 autofreze pentru deblocarea drumurilor, precum și autospeciale de intervenție la incendii și autospeciale SMURD.

Totodată, au fost dislocate în zonele vizate echipaje cu autospeciale și șenilate, după cum urmează:
Grupări de sprijin formate din autospecială de tractare și șenilată:
• ISU Mureş → în zona de competenţă a ISU Argeş
• ISU Mureş → în zona de competenţă a ISU Olt
• USISU → în zona de competenţă a ISU Dâmbovița
• ISU Galaţi → în zona de competenţă a ISU Tulcea (2 echipaje)

Grupări de sprijin formate din autofreză de zăpadă multifuncțională:
• ISU Iaşi → în zona de competenţă a ISU Tulcea
• ISU Iaşi → în zona de competenţă a ISU Brăila
• ISU Neamţ → în zona de competenţă a ISU Buzău
*ISU Vâlcea şi ISU Dolj vor constitui echipaje în măsură să intervină, la ordin, în zonele de competenţă ale ISU Mehedinţi şi ISU Caraş-Severin.

Grupări de sprijin formate din autospecială de transport personal și victime multiple:
• ISU Constanţa → în zona de competenţă a ISU Brăila (Autospeciala va asigura, la nevoie, intervenţia şi în zona de competenţa a ISU Tulcea)
• ISU Bucureşti-Ilfov → în zona de competenţa a ISU Dâmboviţa
• ISU Timiş → în zona de competenţa a ISU Mehedinţi

La nivelul inspectoratelor pentru situații de urgență din țară, au fost reactualizate procedurile de comunicare și colaborare cu toate autorităţile locale competente, pentru asigurarea protecției populației din zonele amenințate sau afectate.

Evoluția situației din teren va fi permanent monitorizată prin Centrul Operațional Național al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Recomandări:
Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața şi sănătatea populației, le reamintim celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile.

De asemenea, înainte de a începe deplasarea să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Gorj: Încă 3 medii de 10 la Bacalaureat

Încă trei medii de 10 au fost obținute în județul Gorj, în urma soluționării contestațiilor depuse de candidați.

Serie A | Lazio s-a depărtat de titlul de...

Lazio Roma a fost învinsă categoric de AC Milan, scor 3-0, sâmbătă, pe teren propriu, în etapa a 30-a din Serie A....

S-a redeschis Sagrada Familia

Catedrala Sagrada Famili a fost redeschisă, într-o primă fază pentru cadrele medicale care au fost în prima linie a luptei cu coronavirusul,...

Bayern Munchen este de neoprit! A câştigat a 20-a...

Bayern Munchen a bifat eventul în acest an. Gruparea bavareză şi-a trecut în palmares a 20-a sa Cupă a Germaniei, după ce...

Ploi torenţiale şi vijelii în cea mai mare parte...

Meteorologii au emis o avertizare de ploi torenţiale şi vijelii valabilă în cea mai mare parte a ţării până marţi dimineaţa, dar...

A murit cardiologul gorjean Vasile Brânzan

A murit medicul gorjean cardiolog Vasile Brânzan. Acesta avea 85 de ani și a lucrat zeci de ani...