Acasă Local Olt Profesori din Olt, la pichetarea Ministerului Muncii

Profesori din Olt, la pichetarea Ministerului Muncii

-

O delegație de 10 profesori din Olt, membri ai Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI)– filiala Olt, vor participa joi, 22 februarie 2018, la pichetarea Ministerului Muncii, nemulțumiți că guvernanții au uitat să-și onoreze promisiunile.

Dacă astăzi, miercuri, 21 februarie 2018, sediul Ministerului Muncii va fi pichetat de liderii FSLI, care se întâlnesc la București pentru a stabili strategia pentru negocierile cu guvernanții, joi la București vor ajunge și alți delegați ai profesorilor. Din județul Olt vor fi prezenți 10 profesori, nemulțumiți de promisiunile neonorate ale guvernanților.
Profesorilor li s-au primis creșteri salariale de 80%, însă până acum nu s-au ales cu mai mult de 12%, a declarat liderul organizației oltene, prof. Șerban Chiosan. Mai mult decât de creșterile salariale anulate de noile măsuri fiscale dascălii sunt nemulțumiți de atitudinea pe care o manfestă partenerii de dialog.
„Minciuna, modul cum suntem tratați ne doare cel mai tare. Ni se promite marea cu sarea și nu ne-am ales cu nimic. E strigător la cer. S-au promis creșteri salariale de 80% pentru angajații din învățământ, nu avem nici măcar 12%. Creșterea de 20% din iulie anul trecut s-a amânat, iar după creșterea din ianuarie ne-am ales cu 3-4%, după aplicarea prevederilor noului Cod Fiscal“, a declarat Chiosan.
Șanse prea mari de a „presa“ Guvernul să răspundă solicitărilor dascălilor nici măcar liderii nu mai întrevăd, aceștia confruntându-se cu o lipsă de solidaritate a dascălilor. „Pe măsură ce înaintăm în timp observăm că solidaritatea nu mai funcționează. Colegii noștri intrați în ultimii ani în sistem au o altă atitudine, auzim adesea «mă descurc singur, văd eu». Ceea ce ar trebui să ne unească nu mai funcționează ca până acum“, a mai spus Chiosan.
Profesorii speră ca în acest an, în care creșterile, practic, nu au existat, să li se ofere cel puțin primul tichet de vacanță promis, iar acest lucru să se întâmple până la vacanța de vară, altfel va fi prea târziu, specificul activității profesorilor nepermițându-le să plece în vacanță în ate perioade decât cele de vacanță pentru elevi.

Alina Mitran
Alina Mitran
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.