21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Controale în pieţe

Olt: Controale în pieţe

DSVSA Olt a derulat, joi, 15 februarie 2018, mai multe controale în piețe din Slatina și Caracal, verificând comercianții de produse non-animale pentru a stabili în ce condiții se păstrează și comercializează produsele, dar și dacă firmele pot prezenta certificat sanitar-veterinar.

În Piața Agroalimentară Zahana din Slatina au fost supuși controlului șapte agenți economici, trei dintre aceștia neputând prezenta documente care să ateste înregistrarea sanitar-veterinară. Inspectorii au prelevat trei probe de produse – mere, cartofi și clementine, pentru a stabili reziduurile de pesticide, în aceste cazuri comercianții neputând prezenta buletine de analiză.
În piața din Caracal, din șase agenți economici verificați, unul singur este înregistrat sanitar-veterinar. Și de aici s-au prelevat probe, produsele vizate fiind strugurii, roșiile, perele, clementinele și portocalele. Analizele vor fi realizate în laboratorul DSVSA Olt. Comercianții au primit avertismente și au fost îndrumați către DSVSA pentru a obține certificarea sanitar-veterinară pentru a desfășura în continuare activitatea de comerț cu produse alimentare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS