5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: "Salonul de iarnă al artiștilor olteni“ aduce vara pe simeze

Olt: „Salonul de iarnă al artiștilor olteni“ aduce vara pe simeze

Artiștii olteni care vara trecută au participat la tabăra de creație organizată de Centrul Cultural pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Cultural Olt au fost prezenți, joi, 18 ianuarie 2018, la vernisajul expoziției care are în centru creațiile realizate în tabără.

În plină iarnă, lucrările artiștilor participanți au reușit să aducă vara toridă pe retina privitorului, locul de expunere fiind sala ARTIS a Muzeului Județean Olt, din centrul municipiului Slatina. Tabăra a ajuns deja la a XIV-a ediție, sute de lucrări fiind realizate în acest răstimp, în vreme ce trei generații de artiști au reușit să-și împărtășească ideile și experiența.
Pasionații de artă pot admira, și chiar cumpăra, lucrări din expoziție, semnate de: George Voica, Marcel Voinea, Paul Tudor, Maria Mirabela Voica, Eugen Dumitru, Iulian Segărceanu, Luminița Țecu, Gheorghe Diaconu, Ștefan Pelmuș, Georgiana Manea, Eusebiu Josan, Cristina Botez, Dan Dimulescu, Adriana Vâlcea, Andreea Dosinescu, Luminița Zamfir, Dan Dimulescu, Lucian Prună.
„Lucrările de pe simeze în general vorbesc de la sine celor sensibili, care știu să le privească, și mai ales genul acesta de lucrări comunică direct cu privitorul, nu este nevoie de prea multă traducere. Expoziția este o avanpremieră la sărbătoarea orașului – 650 de ani de la atestarea documentară – un preambul foarte frumos în care putem să ne bucurăm în plină iarnă de toată splendoarea unei veri toroide“, le-a spus artista Cristina Botez, în deschidere, celor prezenți la vernisajul expoziției.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS