14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Alimente și o vorbă bună pentru 50 de familii din Corbu (VIDEO)

Olt: Alimente și o vorbă bună pentru 50 de familii din Corbu (VIDEO)

Ionela Păunică- director executiv Fundația Telekom

Simona Capisizu- director Crucea Roșie Olt

Crucea Roșie, în colaborare cu o fundație a unei companii de telefonie mobilă, a oferit astăzi alimente perisabile către 50 de familii aflate în dificultate, din localitatea Corbu, din județul Olt.

Fundația care a susținut financiar proiectul a căutat o organizație de încredere pentru a putea sprijini, în plină iarnă, 120 de persoane, cărora le-a oferit alimente greu perisabile, dar și o masă caldă.
Pentru bătrânii singuri, în special, mai mult decât pachetele consistente cu alimente a contat că cineva le-a deschis poarta și ușa casei și că i-a întrebat ce nevoi au, cum pot fi ajutați. Unii s-au plâns că așteaptă, deși au primit bonul de lemne, de zile bune transportul cu lemne de foc, alții, că au primit înștiințări de la primărie și nu știu despre ce e vorba, sau că nu se mai descurcă să îngrijească copilul cu handicap (altfel aflat de mulți ani la vârsta adultă) etc. Soluții la o parte dintre probleme s-au gândit rapid, urmând ca reprezentnații Crucii Roșii – Filiala Olt să ia legătura cu diverse instituții în măsură să rezolve probleme de acest gen.
Cel mai greu le-a fost reprezentanților Primăriei Corbu, cei care au făcut selecția cazurilor, aceștia fiind convinși că va urma valul de reproșuri după această acțiune. „Vor veni mulți la primărie să se plângă de faptul că n-au primit și ei, chiar dacă au, câte unii, două mașini în curte. Acesta a fost numărul, am ales cazurile cele mai grave. Uneori e greu să-i faci să înțeleagă lucrul ăsta“, a fost remarca unuia dintre funcționarii care i-au urmat pe voluntari în cele cinci sate în care au ajuns alimentele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS