Maternitatea din Slatina a primit joi, prin intermediul Crucii Roșii, o donație de 150 de scutece de pânză pentru nou-născuți. „Bineînțeles că ne sunt de ajutor, pentru că se spală foarte des și se deteriorează în timp“, a declarat medicul-șef al secției, dr. Lucica Alexe. De-a lungul ultimilor doi ani, maternitatea slătineană s-a bucurat și de alte donaţii. În Secția Neonatologie s-a primit un frigider, o plită cu inducție și mai multe obiecte necesare în bucătărie pentru prepararea hranei bebelușilor. Gestul care, însă, a uimit toată țara a fost cel al profesorului-pensionar Mihail Giuran, fost deținut politic, cel care, din economiile sale, a donat o sumă suficientă pentru achiziționarea a două incubatoare performante.
Medicul Lucica Alexe a declarat că, în prezent, secția este bine dotată, pe lista de necesități înaintată conducerii spitalului aflându-se încă un aparat pentru ventilație mecanică, pentru care se fac demersuri pentru a fi achiziționat. Capacitatea secției spitalului din Slatina este de 40 de paturi, zece dintre acestea fiind de terapie intensivă.

Alina Mitran
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.