10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltExerciţiu de alarmare la Colegiul "Radu Greceanu" din Slatina

Exerciţiu de alarmare la Colegiul „Radu Greceanu” din Slatina

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab” al judeţului Olt a desfăşurat aseară, de la ora 20.00, un exerciţiu la Colegiul Naţional „Radu Greceanu” din Slatina. Conform scenariului exerciţiului, din cauza unui scurtcircuit electric produs la un echipament aflat în laboratorul de informatică izbucneşte un incendiu puternic. Pentru că laboratorul se află în aceeaşi clădire cu internatul , iar fumul degajat de incendiu a inundat holul de la etajul trei, a fost necesară evacuarea elevilor aflaţi în internat. Angajaţii liceului, care erau de serviciu, au evacuat elevii aflaţi în internat şi au sunat la 112 .  Din păcate o persoană nu s-a putut evacua şi a rămas blocată într-o cameră la etajul trei.

La exerciţiu au participat forţe şi mijloace de la inspectorat şi Detaşamentul Slatina, în total peste 20 de pompieri cu două autospeciale de stingere, o autoplatformă pentru intervenţie şi salvare de la înălţime şi o autospecială pentru primă intervenţie şi comandă.

La acest exerciţiu au mai participat poliţişti, jandarmi şi echipaje de la Ambulanţă. Scopurile principale ale exerciţiului au fost: antrenarea forţelor participante şi verificarea căilor de acces şi a locurilor de amplasare a tehnicii de intervenţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS