21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Rată mare a șomajului, locuri disponibile pe piața muncii, șomeri puțini angajați

Olt: Rată mare a șomajului, locuri disponibile pe piața muncii, șomeri puțini angajați

AJOFM Olt a comunicat o rată a șomajului de 6,7%, la 31 iulie 2017, în ușoară scădere față de lunile trecute, dar peste media națională. Angajatorii, însă, găsesc tot mai greu personal calificat sau determinat să muncească.

Rata șomajului a scăzut în județul Olt la 6,7% (de la valori de peste 7% în lunile trecute). Sunt 11.300 de șomeri, 4.635 dintre aceștia – femei, însă doar 1.344 indemnizați. Din totalul șomerilor însă, spune directorul AJOFM Olt, Cristinel Cârloganu, cea mai mare parte o reprezintă persoane puțin motivate să-și găsească un loc de muncă, în general beneficiare de ajutor minim garantat.
„Rata șomajului, peste cea națională, este relativ mare, însă adevărul este că doar 2% sunt șomeri din activitate, dispuși să muncească, ceilalți sunt beneficiari de ajutor minim garantat“, spune directorul AJOFM.
In județul Olt au fost afițate pe site-ul AJOFM Olt, luni, 7 august 2017, aproape 500 locuri de muncă vacante, în foarte multe domenii de activitate. Cea mai mare ofertă vine din partea angajatorilor din agricultură, care caută 50 de lucrători necalificați. Se caută de asemenea ospătari – 46, bucătari – 34, cameriste – 23. Se caută de asemenea agenți de securitate – 20,  operatori-confecționeri industria textilă – 20, ambalator anual – 20, lucrători gestionari, instalatori, dulgheri, spălătorese, șoferi etc.
„Toți marii angajatori angajează, persoane interesate de muncă nu prea sunt. Scăderea ratei șomajului se explică prin ocuparea sezonieră, plecarea la muncă în străinătate, angajatori din alte județe vin de asemenea și recrutează din Olt“, a mai spus directorul AJOFM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS