OCPI Olt a încheiat contracte de finanțare cu 100 de primării din județOficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt a încheiat contracte de finanțare cu 100 de primării din județ, pentru realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pe sectoare cadastrale.

Unitățile administrativ-teritoriale (UAT) primesc, în anul 2017, pentru realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică, suma de 150.000 de lei/UAT, față de 135.000 de lei/UAT, în 2016. Totodată, potrivit Legii nr. 7/1996 a cadastrului și a publicității imobiliare, începând cu anul 2017, bugetele sunt multianuale, ceea ce înseamnă că primăriile nu pierd fondurile alocate dacă nu finalizează lucrările până la sfârșitul anului.

Procedura de achiziție a serviciilor de înregistrare sistematică va fi organizată de UAT-uri, iar plățile către acestea vor fi efectuate după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate.Finanțarea lucrărilor de înregistrare sistematică la nivel de sectoare cadastrale din extravilan și, prin excepție, din intravilan, se realizează în baza unui contract încheiat de UAT cu oficiul de cadastru și publicitate imobiliară de pe raza județului în care se află.

Potrivit legii, UAT-urile au obligația să selecteze cu prioritate,  sectoare cadastrale care cuprind terenuri aferente proiectelor de infrastructură de interes național (autostrăzi, rețele electrice, rețele de transport gaz) și terenuri agricole subvenționate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Obiectivul principal al Programului național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF) este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de peste 300 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect o altă sursă de finanțare pot fi fondurile din bugetele locale.


În prezent, situația lucrărilor de înregistrare sistematică în județul OLT este următoarea:

Lucrări finalizate la nivel de UAT: 3 (Valea Mare, Iancu Jianu, Brebeni).

Lucrări finalizate la nivel de sector cadastral: 47 (Bîrza, Bucinișu, Călui, Colonești, Cungrea, Curtișoara, Cilieni, Corbu, Deveselu, Dăneasa, Dobroteasa, Fălcoiu, Făgețelu, Găneasa, Grădinari, Grojdibodu, Gura Padinii, Icoana, Schitu, Scornicești, Stoenești, Strejești, Ștefan cel Mare,  Traian, Teslui, Voineasa, Vulturești, Verguleasa, Vlădila, Vulpeni – pentru care au fost deschise cărțile funciare aferente imobilelor recepționate și Cezieni, Gîrcov, Izbiceni, Izvoarele, Morunglav, Obîrșia, Rusănești, Urzica, Vădăstrița, Văleni, Giuvărăști,  Ianca, Grădinile, Studina, Gostavățu, Tia Mare, Corabia – pentru care au fost deschise cărțile funciare aferente imobilelor recepționate.

Lucrări în derulare la nivel de UAT: 5 (Vișina Nouă, Vădastra, Vișina, Oboga, Brastavățu).Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de duminică, 24 martie 2019

Actualitate

» Mormântul lui Cristi Neamţu, împroşcat cu noroi
» Peste 700 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce ciclonul Idai a lovit sudul Africii
» Theresa May, presată să plece din fruntea guvernului britanic. Mai mulţi miniştri pregătesc înlăturarea ei, pe fondul haosului privind Brexit-ul
» Transportatorii români vor protesta pe 27 martie, la Strasbourg, în faţa sediului Parlamentului European
» Cutremur cu magnitudinea de 3,5 pe scara Richter în judeţul Buzău
» O navă de croazieră cu 1.300 de persoane la bord, în derivă în largul coastei Norvegiei. Zeci de pasageri, evacuaţi cu elicoptere

Dolj

» Amenzi de peste 15.000 de lei date de poliţiştii doljeni. Administratorii drumurilor publice, printre cei vizaţi de controalele Poliţiei
» Dolj: Armă găsită în urma unei percheziţii domiciliare în locuinţa unui bărbat de 34 de ani din Dioşti
» Razie de amploare în judeţul Dolj. Vezi ce măsuri au luat poliţiştii
» S-a stabilit chiria pentru birourile de la stadionul “Ion Oblemenco”. Vezi ce sumă va plăti clubul Universitatea Craiova
» Cupa Regională Hard Enduro, la Craiova. Află când va avea loc evenimentul

Gorj

» Gorj: Băiat de 15 ani, dat în urmărire națională după ce a dispărut de acasă

Vâlcea

» UPDATE / (Galerie foto) Vâlcea: Incendiu de vegetaţie uscată în localitatea Malaia, într-o zonă împădurită de munte

Sport

» Fotbal / EXCLUSIV: „U“ Craiova are astăzi un amical cu Botev Vratsa
» Fotbal / România, evoluție modestă contra Suediei în debutul preliminariilor CE 2020. Vezi reacțiile de după joc!
» Fotbal / Trupa lui Mogoșanu a pierdut la scor și cu Italia
» Fotbal / Tricolorii U19 au remizat cu Rusia. Baicu a avut șansa să facă diferența
» Fotbal / Programe, clasamente, rezultate (22-24 martie)

Sanatate

» Astăzi este Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei. Boala ucide zilnic circa 4.500 de persoane de pe glob

Magazin

» Reţeta de duminică: Ciuperci cu coniac

Top