11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Apă în curți și subsoluri și sute de gospodării fără curent electric

Olt: Apă în curți și subsoluri și sute de gospodării fără curent electric

UPDATE ora 14.00 –  Ploile care nu se opresc de duminică-noaptea au dus la acumularea apei în mai multe curți. În câteva situații s-a solicitat ajutorul pentru că apa a pătruns în imobile. Pompierii ISU Olt intervin pentru evacuarea apei care a pătruns în demisolul Colegiului Tehnic „Alexe Marin“ din Slatina, iar în aceeași zonă a orașului se intervine în incinta unei firme de curierat, apa pătrunzând în hală, și pentru evacuarea apei din curtea unei fabrici de confecții textile, unde există pericolul inundării spațiului de producție. 
UPDATE ora 12.00 – Conform informațiilor transmise de ISU Olt, în județul Olt operatorul de electricitate a raportat, la ora 11,00, 2.401 consumatori nealimentați, din localitățile Corabia, Ianca, Vădastra, Izbiceni și Bucinișu, fiind afectate 67 puncte de transformare. Nouă echipe se află în teren pentru remedierea deficiențelor.
Aproape 600 de consumatori așteptau, în județul Olt, în această dimineață echipele furnizorului de electricitate pentru a remedia defecțiunile apărute în urma fenomenelor meteo care se manifestă încă de duminică seara. Sunt probleme în sudul județului, la Corabia, Izbiceni, Tia Mare și Urzica, nouă echipe ale CEZ acționând pentru reparații, după ce, duminică seara, peste 2.700 de gospodării din localitățile Pleșoiu, Găneasa, Priseaca și Valea Mare au rămas în beznă, vântul puternic afectând instalațiile.
Pe de altă parte, apa face deja probleme în orașul Balș, unde pe strada Frații Buzești a pătruns în curți, iar pe strada Nicolae Bălcescu, în subsolul unei agenții bancare. Acționează atât pompierii militari, cât și voluntarii SVSU, pentru a limita pagubele și a remedia situația.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS