21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Finalul probelor de la Bacalaureatul 2017. Încă un eliminat și 153 absenți

Olt: Finalul probelor de la Bacalaureatul 2017. Încă un eliminat și 153 absenți

Și candidaților din Olt li s-au părut accesibile subiectele la ultima probă a Bacalaureatului 2017, cea la alegere a profilului. 153 candidați înscriși nu s-au mai prezentat, iar un absolvent a fost eliminat.

Pentru candidații din Olt s-au multiplicat 16 tipuri de subiecte, aceștia susținând probele la geografie – cei mai mulți, informatică, fizică, biologie, filozofie, economie, sociologie, logică și argumentare.
Absolvenții care au avut de rezolvat cerințele subiectelor de la geografie s-au bucurat enorm că subiectele, au spus aceștia, au fost mai puțin dificile decât cele propuse de minister, după care s-au derulat sesiunile de pregătire.
„Cine a învățat, e normal să spună că a fost ușor. Cine n-a avut habar niciodată, evident că e de părere că a fost greu“, a fost reacția părinților, care au stat cu sufletul la gură și au tot intervievat candidații ieșiți din examen înaintea copiilor lor.
Singurul candidat din județ care a ales ca ultimă probă de examen Filozofia a părut și cel mai bucuros că a scăpat. Nu și-a amintit mai nimic, fidel, din cerințele subiectului, doar că „au fost toți filozofii, Aristotel, Lucian Blaga și alții străini“, dar e convins că va obține o notă de trecere. Nici nu-și dorește altceva, pentru că nu va continua studiile, vrea să înceapă să muncească. „Nici nu-mi doresc să merg la facultate, nu înțeleg cu ce m-ar ajuta. Cred că voi pleca, poate în Anglia, pentru că e o țară civilizată și îmi place limba“, a spus tânărul.
Alți colegi de-ai săi, absolvenți ai Colegiului Națonal Vocațional „Nicolae Titulescu“ din Slatina, din contră, speră la note mari, pentru că facultățile pe care le vizează țin cont de media de la Bacalaureat.
Cu note bune sau nu, sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2017 a luat sfârșit, pe 5 iulie fiind așteptată afișarea rezultatelor înainte de contestații, iar în 10 iulie, cele finale. În Olt, la ultima probă s-au prezentat 2.592 candidați, cu 153 mai puțini decât cei înscriși. Ca la fiecare probă scrisă, a existat și un eliminat, de data aceasta de la Colegiul Tehnic „Danubius“ Corabia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS