21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltAlegeri parțiale în două localități din Olt

Alegeri parțiale în două localități din Olt

Astăzi sunt așteptați să se prezinte la urne 4.061 alegători la Osica de Sus și 2.040 la Sprâncenata, localitățile din Olt unde se alege din nou primarul, după ce primarii aleși vara trecută și-au pierdut mandatele în urma unor hotărâri judecătorești definitive.
Pentru fotoliul de primar la Osica de Sus s-au înscris în cursă cinci candidați: Gheorghe Manicea (PSD), actualul primar interimar; Sabin Roşca (PNL), profesor de sport; Remus Cernătoiu (ALDE), medic veterinar; Marian Raicea (PMP), funcţionar în Primăria Osica de Sus; Alexandru Văduva (PRM), fost şef al postului local de poliţie. La Sprâncenata luptă să câștige primăria doar trei – Marin Mihăeşteanu (PSD), primarul care şi-a pierdut mandatul vara trecută, dar care a scăpat între timp de interdicţia de a candida şi a-şi exercita funcţia de primar; Daniel Gigi Cătănoiu (PNL) şi George Alexandru Popescu (PMP), ALDE, spre exemplu, alegând să susțină candidatul PSD.
Cezar Filip și Marin Mihăeșteanu și-au pierdut mandatele la scurt timp după alegerile din iunie 2016, prefectul luând act de sentințele definitive și emițând ordine. Filip a fost condamnat definitiv   pentru fals material în înscrisuri oficiale, înselaciune şi uz de fals, fapte săvârşite în perioada în care ocupa funcţia de agent agricol în cadrul primariei, iar Marin Mihăeşteanu a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate pentru că, în perioada 24 mai 2011 – 07 martie 2012, a deţinut simultan atât funcţia de viceprimar al comunei Sprîncenata, cât si pe cea de administrator al S.C. SERAGROMAR PREST S.R.L.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS