Acasă Local Olt Olt: Trofeul Concursului Național al Copiilor „Călușul Românesc“ a plecat la Dâmbovița

Olt: Trofeul Concursului Național al Copiilor „Călușul Românesc“ a plecat la Dâmbovița

-

Cei mai buni călușari-copii au fost desemnați, în acest an, călușarii din Găești, județul Dâmbovița, deși județul gazdă, Oltul, a avut zeci de cete și formații în competiție.
Formația câștigătoare nu a mai fost prezentă la premiere, având spectacol de onorat într-o altă localitate, însă trofeul și diploma au fost ridicate de instructorul copiilor care au uimit juriul format din coregrafi renumiți și oameni de cultură recunoscuți în domeniu.
A XIX-a ediția a festivalului de copii de la Slatina a însemnat în acest an și certificarea a două recorduri: cei mai mulți călușari care dansează împreună – 1.052 și festivalul de folclor pentru copii cu cei mai mulți participanți – peste 2.300, fiind invitați cete, formații, tarafuri, soliști, interpreți, grupuri etc. din 15 județe ale țării și alte peste 50 de localități din județul Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Aveţi grijă de valorile din viaţa voastră. Aveţi ocazia să conştientizaţi de ce aveţi nevoie pentru a obţine pe viitor un...

Cât ne ajută exercițiile oculare?

Tensiunea acumulată într-o zi la nivelul ochiului, fie după statul cu orele în fața calculatorului, TV, citit, scris, limitează flexibilitatea...