După ce explicația oficială a fost că s-au retras după proba scrisă, la concursul precedent, susținut la începutul lunii aprilie, prof. Mariana Gheorghe și prof. Florica Grecu, care ocupă cu detașare funcțiile de inspector școlar general-adjunct în cadrul IȘJ Olt, au picat, astăzi, din nou concursul.
Probele s-au susținut la Ministerul Educației, însă cele două nu au reușit, din nou, să treacă de proba scrisă, neîntrunind minimul de 35 puncte necesare (din 50), deși la evaluarea CV-ului au fost punctate foarte bine.
Dintre cei opt candidați (din Olt, Teleorman, Mureș și Tulcea) care au susținut, vineri, 9 iunie 2017, probele concursului, doar Camelia Tița, contracandidata inspectoarelor în funcție de la Olt, a reușit să întrunească punctajul pentru a susține interviul. Această probă n-a mai promovat-o, însă, motiv pentru care a declarat că va face contestație.
„Data trecută mi s-a părut în regulă (când, dintre candidatele de la Olt a fost tot singura care a trecut de proba scrisă – n.r.), am realizat și eu anumite minusuri, însă de data aceasta nu am ce să-mi reproșez. Voi face contestație, pentru că mi-e clar că s-a dorit să nu promovez. Oricum, am fost martora unor momente urâte, foarte urâte “, a declarat Tița.
Mariana Gheorghe și Florica Grecu au fost numite în funcție în acest an, după ce prima s-a retras din concursul pentru un post de director la Balș, la iar ce-a doua a picat concursul de director pentru un post la Corabia (organizat toamna trecută, de fostul ministru). Pentru că metodologia a fost schimbată de noul ministru, cele două pot fi, însă, menținute în funcție chiar dacă nu au promovat concursul.

Alina Mitran
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.