8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Apă în curți și culturi distruse în grădini, în urma ploilor de miercuri seară

Olt: Apă în curți și culturi distruse în grădini, în urma ploilor de miercuri seară


Câteva minute de ploaie, însoțită, în anumite localități din Olt, și de grindină, au creat probleme mari, miercuri seara. Curțile s-au umplut de apă, culturile de prin grădini par compromise, astfel de semnale venind din zona localității Morunglav. Mai multe localități au fost vizate, de altfel, de o avertizare cod portocaliu de ploi, vijelii și descărcări electrice, valabilă miercuri, 7 iunie, în intervalul orar 19,10 – 20,10. Localitățile sunt: Cârlogani, Cungrea, Dobroteasa, Grădinari, Iancu Jianu, Leleasca, Morunglav, Pleșoiu, Sâmburești, Strejești, Teslui, Verguleasa, Vitomirești, Vulturești.
Deși fără să facă parte din zona vizată, în localitatea Osica de Sus au apărut de asemenea probleme. Ploaia căzută în cantitate mare nu a mai putut fi preluată de șanțuri și amenința să intre în casă, după ce a pătruns în anexe. Pompierii au intervenit cu o pompă, reușind să limiteze paguba.
O avertizare cod galben este, de altfel, valabilă până joi-seara, la ora 23,00, și vizează mare parte din țară. „În intervalul menţionat, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în cea mai mare parte a ţării și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.
În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi 20…30 l/mp și pe spații restrânse 50…70 l/mp“, se menționează în avertizarea meteorologilor .

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS