16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: "Vacanță în siguranță", ultima lecție de educație rutieră din viața de polițist

Olt: „Vacanță în siguranță”, ultima lecție de educație rutieră din viața de polițist


Cel care a înlocuit la comandă mare parte dintre ocupanții funcției de șef al Serviciului Poliție Rutieră Olt, comisarul-șef Florin Cârstea, a îmbrăcat astăzi pentru ultima dată uniforma de polițist și le-a ținut elevilor  de la Școala Gimnazială „Eugen Ionescu“ o lecție de educație rutieră.
Sub genericul „Vacanță în siguranță“, elevilor li s-au prezentat cele mai importante reguli de circulație, fiind și testați la finalul expunerii. Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de desene pe asfalt pe platforma din fața sediului Poliției Municipiului Slatina și festivitatea de premiere, cei mici primind cu toții diplome și dulciuri, în avans pentru ziua lor.

30 de ani în Poliția Rutieră

Comisarul-șef Florin Cârstea (55 ani) a încheiat, astfel, o carieră de 35 ani în poliție, dintre care 30 la Poliția Rutieră. A mărturisit, cu emoțiile de rigoare, că a trăit în Poliție momente foarte frumoase, dar că are și regrete, cele mai multe legate de timpul cât a stat departe de familie.
Cariera în Poliția Rutieră a început-o, cumva fără să știe, încă din viața de elev. A fost șef al patrulei școlare în școala gimnazială, iar în 1982 a ales, văzând un anunț, să candideze pentru un post în Poliție.
„În sistem sunt din 1982, sunt 35 de ani de caschetă, cum spunem noi, iar în poliția Rutieră sunt din 1987. Până atunci am lucrat la Ordine Publică. Asta am făcut toată viața, circulație. La pensie voi  fi un profesor de legislație foarte bun, cred eu. Amintiri au fost și plăcute și neplăcute, cel mai mult a avut de suferit familia, nu ai sâmbete, duminici, nu ai sărbători legale… Dar, când faci ceva cu drag, nu poți să regreți că ai făcut acest lucru“, a spus comisarul-șef Cârstea, povestindu-le în continuare jurnaliștilor de primul accident grav, de cei 10-15 ani de educație rutieră, de dinamica evenimentelor odată cu creșterea numărului de autovehicule în trafic, de condițiile în care și-a desfășurat, de-a lungul anilor, activitatea etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS