10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltSute de elevi au mărșăluit pentru a-i oferi Georgianei șansa la viață

Sute de elevi au mărșăluit pentru a-i oferi Georgianei șansa la viață

Toate școlile din Slatina și-au trimis ieri reprezentanți la „Marșul pentru viață“, activitatea organizată de Consiliul Județean al Elevilor Olt pentru a o sprijini pe Georgiana Selea, o elevă de 16 ani, care are nevoie de tratament în străinătate.
 
Marșul desfășurat în Slatina pe traseul Casa Tineretului – Esplanadă a atras atenția slătinenilor prezenți în jurul orelor 14,00 în oraș, fiind o mobilizare cum rar se întâmplă în municipiu. Fiecare școală și-a trimis reprezentanți, la marș venind de la copii de școală primară, până la elevi de liceu, prezenți  în număr foarte mare. Cu toții au avut un singur scop – să ajute cât de mult pot la strângerea sumei de 60.000 euro, necesară familiei pentru ca Georgiana să urmeze un tratament cu protoni în străinătate.
Au venit și colegi de serviciu ai mamei tinerei, precum și părinți ai elevilor sensibilizați de caz, chiar dacă cei mai mulți dintre participanți nu au avut ocazia să o cunoască personal pe Georgiana.
Tot ieri a venit și vestea că în scurt timp dosarul pentru tratamentul în străinătate ar putea pleca spre aprobare la Ministerul Sănătății, după ce comisia regională de la Craiova a întocmit referatul cu cele trei propuneri de clinici în care se poate efectua tratamentul indicat Georgianei. „Ne-au venit recomandările, am lansat deja cererile de preț către clinici, așteptăm răspunsurile acestora, după care dosarul va urma procedura de aprobare. Sper din suflet ca lucrurile să se miște repede“, a declarat directorul de programe din cadrul Direcției de Sănătate Publică Olt, medicul Ramona Lesnic.
Georgiana Selea, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic Metalurgic din Slatina, a suferit anul trecut o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea unei tumori de pe glanda hipofiză. Tumora nu a putut fi, în întregime, îndepărtată, motiv pentru care i s-a indicat protonoterapie, o procedura posibilă doar în străinătate. De mai puțin de o lună au început căutările, părinții aflând în primă fază că tratamentul nu poate fi susținut prin formularul european, în cele din urmă fiind redirecționați spre Direcția de Sănătate Publică, pentru aprobarea tratamentului prin Ministerul Sănătății. Tratamentul trebuie să înceapă, însă, în 22 mai, conform programării. Până la acțiunea de astăzi se adunaseră din donații aproximativ 12.000 euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS