10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Polițist prins de procurori că a încercat să scape de dosar un cercetat penal

Olt: Polițist prins de procurori că a încercat să scape de dosar un cercetat penal

Un lucrător de poliție din cadrul IPJ Olt, Secția 6 de Poliție Rurală Găneasa, Postul de Poliție Curtișoara, a fost plasat joi, 4 mai 2017, sub control judiciar pentru 60 de zile, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt acuzându-l de favorizare a făptuitorului, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Polițiștul ar fi încercat să scape un făptuitor de dosarul penal, consemnând în fals că partea vătămată din respectivul dosar și-ar fi retras plângerea și inducând, astfel, în eroare procurorul.
„În sarcina inculpatului, s-a reţinut că, a consemnat, în mod nereal, în cuprinsul unei declaraţii, faptul că persoana vătămată dintr-o cauză penală aflată în instrumentarea sa, şi-a retras plângerea prealabilă, lucrătorul de poliţie propunând ulterior, o soluţie de clasare ce a fost însuşită de către procuror, favorizând în felul acesta persoana cercetată. În sarcina inculpatului nu s-a instituit, printre alte obligaţii, aceea de a-i interzice exercitarea profesiei de poliţist, având în vedere că, în conformitate cu dispoziţiile art. 65 alin. 2 şi 4 din Lg. nr. 360/2002 republicată, privind statutul poliţistului, acesta urmează să fie pus la dispoziţie, şi să-i fie repartizate sarcini şi atribuţii de serviciu restrânse“, spun procurorii într-un comunicat de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS