Foto: realitatea.net


Din dispoziția Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), ISU Olt sprijină ISU Teleorman cu autospecială pentru descarcerare din cadrul Detașamenului Slatina la intervenţia pentru salvarea unui copil blocat de mai multe ore într-un puţ, la 16 metri adâncime, în localitatea Balta Sărată. Descarcerarea Slatina se deplasează, în special, pentru asigurarea iluminatui în zonă, dacă va fi cazul.
Totodată, în jurul orei 18.30, un autocamion de intervenție din cadrul Detașamentului Caracal (Olt), încărcat cu material lemnos (panouri de scândură şi căpriori) s-a deplasat în Teleorman, la Balta Sărată, pentru asigurarea malurilor la interventia din localitatea Balta Sărată.
Zeci de pompieri, polițiști și medici fac eforturi pentru scoaterea copilului în vârstă de un an și opt luni din fântână, puțul având un diametru de doar 35 de centimetri.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „AD Ghica” Teleorman, Gelu Dragomir, salvatorii au reușit să reducă riscul intrării copilului în stare de hipotermie, introducând în fântână aer cald și oxigen. Ei încearcă să salveze viața minorului prin scoaterea sa cu ajutorul cordițelor de salvare ori printr-un canal făcut cu ajutorul a două buldoexcavatoare, conform Agerpres.
Starea copilului este monitorizată în continuare cu ajutorul unor echipamente ale Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Teleorman, care permit introducerea unei camere video în puț. Copilul este blocat pe o pompă la 16 metri adâncime, puțul având o adâncime totală de 25 de metri.