11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Sirenele vor suna în toate localitățile județului pe data de 21 aprilie

Olt: Sirenele vor suna în toate localitățile județului pe data de 21 aprilie

Echipamentele din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă vor fi pornite vineri, 21 aprilie, în toate localitățile din județul Olt, în cadrul exercițiului PROCIV 2017, desfășurat la nivel național de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.
Astfel, în intervalul orar 10.00-12.00, va fi declanșat mecanismul de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite și vor fi acționate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populației din zone posibil a fi afectate de dezastre, prin intermediul semnalelor acustice.
Pe timpul exercițiului vor fi verificate atât fluxurile de transmitere a mesajelor de înștiințare către autorități, cât și modul de funcționare a mijloacelor de alarmare a populației (sirene) existente la nivelul comunităților.
În perioada vizată, locuitorii județului Olt vor auzi semnalul de alarmare, compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare.
Pentru informarea populației, ISU Olt a transmis adrese către toate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din județ, dar și către principalii operatori economici.
Alarmarea populației de pe teritoriul județului Olt se poate executa cu ajutorul a 262 de sirene de alarmare, de diferite tipuri și puteri, dintre acestea 178 sunt sirene electrice, 84 sirene electronice și două sirene dinamice. Sirenele electronice și dinamice sunt mijloace moderne de alarmare, prin intermediul acestora se pot transmite și mesaje voce, preînregistrate și au surse alternative de alimentare cu energie.
Concluziile rezultate în urma acestui exercițiu se vor centraliza la nivelul IGSU și vor fi făcute publice în perioada imediat următoare.
ISU Olt recomandă cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările pompierilor olteni. Mesajele tip voce vor fi particularizate cu sintagma “EXERCIȚIU”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS