11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Consumul de alcool a determinat cele mai multe apeluri la Ambulanță

Olt: Consumul de alcool a determinat cele mai multe apeluri la Ambulanță

Deși medicii se așteaptă cu adevărat la un val de solicitări de-abia astăzi, numărul apelurilor la 112 efectuate de cei care au avut o urgnță medicală a fost încă din prima zi de Paște mai mare decât într-o zi obișnuită de week-end.
188 de persoane din Olt au avut nevoie de ajutorul echipajelor de pe ambulanțe, dintre care 105 numai în noaptea de duminică spre luni. Consumul de alcool a pus cele mai mari probleme, medicii și asistenții acordând primul ajutor în cazul celor căzuți în stradă, celor aflați la un pas de coma alcoolică sau afectați grav de paharele multe „administrate“, dar și celor care, tot pe fondul consumului de alcool, s-au luat la ceartă, culminând cu agresiuni.

Colicile abdominale au constituit, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Județean ed Ambulanță Olt, medicul Marian Furtună, a doua cauză de solicitare a ajutorului medical. Creștinii au exagerat cu mâncarea, unii după o perioadă în care au postit, iar afecțiuni mai vechi s-au agravat. Și hipertensivii care nu s-au putut abține și au consumat alimente sărate au avut de suferit, la fel, diabeticii.

„Consumul de alcool a afectat, aș spune, preponderent tinerii, în timp ce colicile abdominale și agravarea bolilor cronice s-au manifestat mai mult în rândul persoanelor trecute de prima tinerețe“, a spus medicul, concluzionând: „Oul este, putem spune, alimentul perfect, dar nu e pentru toată lumea, consumul excesiv are efecte adverse. Sunt persoane care pot consuma un ou pe zi, altele, unul al două zile, însă este clar că de la mai mult de două ouă pe zi consumate se pot instala problemele“, a spus medicul.

Și echipajele SMURD au avut mai mult de lucru decât într-o tură obișnuită. Au răspuns în prima zi de Paște la 28 de solicitări (față de o medie de 17 solicitări), printre acestea un accident, soldat și cu un decedat, în noaptea de Înviere și o tentativă de suicid în cursul zilei de duminică (un bărbat de 57 ani, din Slatina, a amenințat că se sinucide).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS