15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Arest preventiv, respectiv control judiciar pentru cei implicați în furtul de aluminiu de la ALRO

Olt: Arest preventiv, respectiv control judiciar pentru cei implicați în furtul de aluminiu de la ALRO

Trei inculpați în dosarul de furt de aluminiu de la societatea slătineană ALRO S.A. rămân în arest preventiv, iar patru au fost plasați sub control judiciar prin decizia judecătorului de drepturi și libertăți al Judecătoriei Slatina, pronunțată marți-seara.
Cei șapte inculpați reținuți luni, 27 februarie, au fost audiați astăzi la Parchet și ulterior prezentați judecătorului, care, după alte câteva ore de audieri, a hotărât ca trei persoane să rămână în arest și patru sub control judiciar pentru 60 de zile.

„Admite în parte propunerea Parchetului de pe lângă Judecatoria Slatina. (…) dispune arestarea preventivă a inculpatilor: -DUMITRU SORIN DORIN, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, (…) DRĂGHICI MIHĂIȚĂ – ADRIAN, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, (…) SOARE FLORIN, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat, (…) pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 28.02.2017 şi până la data de 29.03.2017 inclusiv“ a hotărât judecătorul, pentru ceilalți patru inculpați fiind stabilit controlul judiciar de la data de 28.02.2017 până la data de 28.04.2017 inclusiv.

Totodată, inculpații au și următoarele obligații:

„a) să se prezinte la judecătorul de drepturi şi libertăţi care a dispus măsura ori de câte ori sunt chemati; b) să informeze de îndată judecătorul de drepturi şi libertăţi care a dispus măsura cu privire la schimbarea locuinţei;
c) să se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea, respectiv Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat;
În baza art. 215 alin. (2) C. proc. pen., pe timpul controlului judiciar, impune celor trei inculpaţi să respecte următoarele obligaţii:
a) să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de drepturi şi libertăţi care a dispus măsura
b) să nu se apropie unul de celălalt sau de inculpaţii Dumitru Sorin Dorin, Drăghici Mihăiţă Adrian şi Soare Florin, de martorii audiaţi în cauză, respectiv Giura Victor, Iordache Elena, Tudor Gheorghe, Stan Maria, Olteanu Gheorghe Cristian şi să nu comunice direct sau indirect unul cu altul sau cu martorii audiaţi în cauză, pe nicio cale.
În baza art. 215 alin. (3) C. proc. pen. atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru părţile lipsă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 28.02.2017 ora 21:00“, se precizează în încheiere.

Primii doi inculpați pentru care s-a hotărât arestul preventiv sunt bărbații care au pătruns, în seara de 16 februarie 2017, în incinta ALRO, având complicitatea angajaților societății și ai firmei care asigură paza, cu un autotractor și o semiremorcă, în care au încărcat 22 tone de deșeuri de aluminiu, bunuri pe care aveau de gând să le comercializeze la topitoriile de pe raza municipiului Slatina.
Agentul de pază Toma Ionela nu i-a controlat, nici la intrare, dar nici la ieșire, și nici șeful de tură Soare Florin. La încărcarea semiremorcii au fost ajutați de motostivuitoristul Prună Ion, în timp ce agentul de pază Dumitraș Victor a ținut legătura, telefonic, cu toți cei implicați. Celălalt motostivuitorist, Cristea Victor, a fost cel care i-a asigurat pe cei doi hoți că pot intra în societate și de asemenea i-a ajutat la încărcarea deșeurilor. Hoții au fost însă prinși de polițiștii IPJ Olt în flagrant delict pe raza municipiului Slatina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS