20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Mai multe localităţi au rămas fără energie electrică

Olt: Mai multe localităţi au rămas fără energie electrică

Județul Olt se află până vineri,06 ianuarie, ora 20.00, sub incidența unei atenționări cod galben de ninsori însemnate cantitativ.  Localitățile Orlea, Bucinișu, Obârșia, Vădăstrița, Ianca și Urzica nealimentate parțial cu energie electrică. În total 663 de consumatori nealimentați și 28 de puncte de transformare afectate.
Până la această oră nu au fost drumuri blocare sau restricționate, iar circulația se desfășoară în condiții de iarnă pe toate drumurile naționale și județene. Se acționează cu 133 de utilaje pe cei peste 1200 de kilometri de drumuri naționale și județene și se împrăștie material antiderapant, în special în pante și curbe. Din datele transmise de societatea care se ocupă cu distribuția energiei electrice, la această oră sunt 11 localități nealimentate parțial cu energie electrică. În localitățile Slatina, Gostavățu, Băbiciu, Scărișoara, Vădastra, Bucinișu, Obârșia, Vădăstrița, Urzica, Ianca și Corabia sunt 1572 de consumatori nealimentați. Echipele operatorului se află în teren pentru remedierea defecțiunilor.
La nivelul ISU Olt sunt pregătiți să intervină peste 100 de pompieri, cu mijloace specifice, iar numărul acestora se poate suplimenta, în cel mai scurt timp, cu alți 100 de militari. De asemenea, întreg personalul unității a fost prealertat pentru a se prezenta la unitate, dacă situația o impune.
Pentru intervenția în zone greu accesibile, sunt pregătite autospeciala tip UTV cu șenile și roți, autospeciala multifuncțională cu freză de zăpadă și sărăriță și autospeciala pentru transport victime multiple, cu tracțiune integrală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS