11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Tichete sociale pentru caracalenii nevoiaşi

Olt: Tichete sociale pentru caracalenii nevoiaşi

Consilierii locali din Caracal au aprobat, ieri, într-o şedinţă extraordinară, Programul de asistenţă socială „Timp pentru viaţă”, ce are ca obiect acordarea unor tichete sociale persoanelor şi familiilor cu probleme sociale din municipiu, informează gazetanoua.ro. Potrivit hotărârii aprobate de Consiliul Local Caracal, fiecare beneficiar al programului va primi, o dată pe an, un tichet social în valoare de 150 de lei.

„Sunt 364 de beneficiari ai acestui program. În primă fază, având în vedere că pe 1 octombrie este Ziua Persoanelor Vârstnice, vor primi aceste tichete sociale doar vârstnicii cu o pensie sub 450 lei. Celelalte categorii de beneficiari vor primi, pe parcursul anului, în funcţie de bugetul nostru. A fost necesar să aprobăm acest program în şedinţă extraordinară pentru că riscam să nu dăm aceste tichete chiar de Ziua Vârstnicilor”, a declarat  viceprimarul municipiului Caracal, Octavian Stănescu.

Un program similar a fost adoptat de Primăria Slatina, la începutul acestei luni. Circa 8.000 de slătineni aflaţi în dificultate vor primi, de Crăciun şi de Paşte, tichete sociale în valoare de câte 100 lei. Beneficiarii programului sunt pensionarii cu pensii mai mici de 800 lei pe lună şi persoanele cu handicap grav şi cu handicap accentuat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS