21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Exerciţii demonstrative şi competiţii sportive cu ocazia Zilei Pompierilor

Olt: Exerciţii demonstrative şi competiţii sportive cu ocazia Zilei Pompierilor

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt aniversează în acest an, la data de 13 septembrie, 168 de ani de la cel mai important moment din tradiția armei pompierilor – lupta eroică purtată la 13 septembrie 1848 de pompierii bucureșteni împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mișcarea revoluționară română. Începând cu anul 1953, ziua de 13 septembrie a fost declarată oficial Ziua Pompierilor din România.

Pentru a marca acest eveniment, în perioada premergătoare zilei de 13 septembrie, au fost organizate ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție și exerciții demonstrative, dar și mai multe competiții sportive la care au participat cadrele inspectoratului.

Seria activităților dedicate Zilei Pompierilor din România va continua, luni, 12 septembrie, începând cu ora 10.00, când îi așteptăm pe toți cetățenii din Slatina, Caracal și Scornicești, la acțiunea de „porți deschise” care se va desfășura în cele trei subunități de intervenție. Activitățile vor continua, luni, 12 septembrie, începând cu ora 18.00, pe Esplanada din municipiul Slatina și în parcarea complexului comercial din zonă, unde vor fi organizate mai multe ateliere de prezentare a tehnicii de intervenție, puncte de informare preventivă și va avea loc un exercițiu complex de stingere a unui incendiu, descarcerare și acordarea a primului ajutor medical. Seara se va încheia cu o retragere cu torțe a pompierilor olteni, începând cu ora 20.00, pe traseul Esplanadă – Poștă – Sediul ISU. Marți, 13 septembrie, începând cu ora 11.00, pe platoul din fața Instituției Prefectului-județul Olt, va avea loc un ceremonial militar, cu multe surprize și momente inedite, care se va încheia cu defilarea Gărzii de Onoare și a autospecialelor din cadrul ISU Olt.

Tot marți, începând cu ora 12.00, pe pagina de Ffacebook oficială a inspectoratului – ISU„Matei Basarab” Olt – se va desfășura un concurs cu întrebări din domeniul apărării împotriva incendiilor. Prima persoană care va răspunde corect și complet la întrebările postate, va câștiga un detector de fum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS