Pompierii din cadrul Detașamentului Slatina au intervenit, astăzi, în jurul orei 08.00, pe râul Olt, în zona hidrocentralei din comuna Slătioara, pentru salvarea unui bărbat în stare de inconștiență.
La fața locului s-au deplasat o autospecială de primă intervenție, o barcă pneumatică cu motor și un echipaj SMURD. În sprijin a fost solicitată și o ambulanță cu medic de la Serviciul de Ambulanță. În momentul sosirii echipajelor, bărbatul, în vârstă de 58 de ani, inconștient, se afla la circa 20 de metri de mal, pe o piatră aflată în apă, împreună cu încă un bărbat cu care se afla la pescuit. Pompierii au acționat cu barca pneumatică, l-au preluat pe bărbatul aflat în dificultate și l-au adus la mal. Echipajul SMURD a preluat pacientul, în stop cardio-respirator și a început imediat manevrele de resuscitare. În scurt timp la fața locului a ajuns și echipajul de la SJA. Cadrele medicale au executat resuscitare cardio-pulmonară circa 30 de minute, bărbatul a răspuns manevrelor de resuscitare și a fost transportat, cu semne vitale prezente, la UPU Slatina.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.