6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltExercițiu de alarmare publică în orașul Drăgănești-Olt

Exercițiu de alarmare publică în orașul Drăgănești-Olt

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Matei Basarab” al județului Olt, în colaborare cu Comitetul Local pentru Situații de Urgență Drăgănești-Olt au desfășurat, azi, un exercițiu de alarmare publică a populației în cazul producerii unui cutremur. Exercițiul s-a desfășurat cu sprijinul celorlalte instituții și societăți cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență.
Conform scenariului de desfășurare, în dimineața zilei de 07 iulie, s-a produs un seism cu magnitudinea 6,5 grade pe scara Richter, orașul Drăgănești-Olt fiind grav afectat. Au fost prinse sub dărâmături mai multe persoane, s-au prăbușit trei apartamente dintr-un bloc de locuințe și au fost serios avariate rețelele electrice, de gaze, apă și de telefonie din zona centrală a orașului. De asemenea, în urma seismului, s-a produs un incendiu la o locuință din același bloc afectat. Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Olt a mobilizat pentru această acțiune trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o  autospecială de salvare și intervenție la înălțimi, două ambulanțe SMURD și un autocamion de intervenție, încadrate cu 4 ofițeri și 25 de subofițeri.
Pentru buna desfășurare a exercițiului s-a solicitat sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție Olt, Inspectoratului Județean de Jandarmi Olt, Serviciului de Ambulanță Olt și societăților de telefonie, gaz, energie electrică și apă din orașul Drăgănești Olt.
Principalele obiective ale exercițiului sunt: verificarea modului de organizare a cooperării între forțele participante, pregătirea psihologică a efectivelor participante pentru cunoașterea modului de comportare în cazul producerii unui cutremur, verificarea modului de organizare, desfășurare și coordonare a acțiunilor de limitare și înlăturare a efectelor unui cutremur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS