11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltMinoră înecată în râul Olteţ

Minoră înecată în râul Olteţ

Pompierii din cadrul Gărzii Balș și Detașamentului Slatina au intervenit aseară, în comuna Iancu Jianu, pentru căutarea-salvarea unei minore înecate în râul Olteț. La fața locului s-au deplasat un echipaj SMURD, o autospecială de primă intervenție și comandă și o barcă pneumatică cu motor.
Persoana care a apelat Numărul Unic 112 a anunțat că este vorba de doi copii, un băiat de 7 ani și sora acestuia, de 9 ani, ulterior revenindu-se cu informația că băiatul a fost scos la mal de mama acestuia.
Militarii ajunși la fața locului au început imediat acțiunile de căutare, reușind, cu ajutorul accesoriilor de căutare-salvare să o găsească pe minoră și să o aducă la mal. Pacienta a fost preluată de echipajul SMURD, în stop cardio-respirator și au fost începute imediat manevrele de resuscitare. În sprijin a fost solicitat și un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță. Echipajele au executat resuscitare cardio-pulmonară aproximativ o oră și 50 de minute, fără rezultat favorabil, medicul de pe ambulanță constatând decesul minorei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS