Acasă Local Olt Minoră înecată în râul Olteţ

Minoră înecată în râul Olteţ

-

Pompierii din cadrul Gărzii Balș și Detașamentului Slatina au intervenit aseară, în comuna Iancu Jianu, pentru căutarea-salvarea unei minore înecate în râul Olteț. La fața locului s-au deplasat un echipaj SMURD, o autospecială de primă intervenție și comandă și o barcă pneumatică cu motor.
Persoana care a apelat Numărul Unic 112 a anunțat că este vorba de doi copii, un băiat de 7 ani și sora acestuia, de 9 ani, ulterior revenindu-se cu informația că băiatul a fost scos la mal de mama acestuia.
Militarii ajunși la fața locului au început imediat acțiunile de căutare, reușind, cu ajutorul accesoriilor de căutare-salvare să o găsească pe minoră și să o aducă la mal. Pacienta a fost preluată de echipajul SMURD, în stop cardio-respirator și au fost începute imediat manevrele de resuscitare. În sprijin a fost solicitat și un echipaj cu medic de la Serviciul de Ambulanță. Echipajele au executat resuscitare cardio-pulmonară aproximativ o oră și 50 de minute, fără rezultat favorabil, medicul de pe ambulanță constatând decesul minorei.

ȘTIRI VIDEO GdS

Legea referitoare la reducerea numărului de ore în învăţământ, promulgată de Iohannis

Numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru ale învățământului primar, gimnazial și liceal se va reduce. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, astăzi, Legea...

Foc de artificii cu măsuri sporite de siguranţă

Polițiștii Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Olt vor efectua, în perioada 18 noiembrie 2019 – 6 ianuarie 2020, acţiuni şi controale,...