19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalOltJandarmii olteni se implică în programul "Şcoala Altfel"

Jandarmii olteni se implică în programul „Şcoala Altfel”

În săptămâna 18 – 22 aprilie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt va organiza o serie de activităţi în care vor fi implicaţi elevi din instituţiile de învăţământ din judeţul Olt.

Ziua Porţilor Deschise la subunităţile din teritoriu

Miercuri, 21 aprilie, la subunităţile din localităţile Caracal, Corabia, Balş şi Scorniceşti se va organiza Ziua Porţilor Deschise. Elevi de la instituţiile de învăţământ din localităţile menţionate, vor vizita spaţiile în care jandarmii îşi desfăşoară activitatea, vor interacţiona cu aceştia şi vor putea vedea dotarea folosită pe timpul executării misiunilor specifice. Pentru a-i familiariza pe cei tineri cu misiunile, dotarea şi rolul Jandarmeriei în societate, vor fi amenajate o serie de standuri/puncte de contact şi informare unde se vor prezenta: materialele folosite în misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice, tehnica auto şi câinii de serviciu pe care structurile îi au în dotare.

În cadrul tuturor activităţilor, participanţilor le vor fi distribuite materiale promoţionale, materiale informative, preventiv-educative (pliante), precum şi  Revista LEGE ŞI ORDINE editată de Jandarmeria Olt.
Jandarm pentru o zi

Marți, 19 aprilie la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din municipiul Slatina se va organiza un concurs intitulat “Jandarm pentru o zi” la care vor participa elevi din clasele de liceu. La final, cei mai buni dintre ei vor putea participa la o misiune în municipiul Slatina, alături de jandarmi.

Activități preventiv-educative

În toată această perioadă se vor organiza activități preventiv-educative în care vor fi implicați elevi de la 20 de instituții de învățământ din județul Olt. Jandarmii vor distribui materiale informative, vor discuta cu elevii şi le vor prezenta o serie de recomandări de care să ţină cont pentru a nu fi angrenaţi în activităţi ce le-ar putea pune în pericol viaţa, integritatea corporală, bunurile materiale. Totodată, le vor explica cum să acţioneze în cazul în care sunt martorii producerii unor fapte antisociale, victimele unor agresiuni fizice, precum şi consecinţele săvârşirii unor astfel de fapte. În cadrul întâlnirilor, jandarmii vor prezenta o parte din dotarea şi materialele specifice, folosite în misiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS