16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Manifestări dedicate împlinirii a 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române

Olt: Manifestări dedicate împlinirii a 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt va organiza vineri o serie de manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Jandarmeriei Române, care vor debuta la ora 11.00, cu o adunare festivă în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt, unde în prezenţa oficialităţilor, a personalului unităţii şi reprezentanţilor mass-media vor fi prezentate mesajele de felicitare adresate cu ocazia Zilei Armei, vor fi prezentate recompensele acordate celor mai merituoşi jandarmi olteni şi se vor înmâna colaboratorilor diplome aniversare.

Pentru a familiariza cetăţenii cu misiunile, dotarea şi rolul Jandarmeriei în societate, tot vineri, 1 aprilie, începând cu ora 11.30, activităţile vor continua cu organizarea unor standuri de prezentare, puncte de contact şi informare în spaţiul public, pe B-dul A.I. Cuza din municipiul Slatina, în zona Consiliului Judeţean Olt și a Instituției Prefectului – Județul Olt.

Vor fi organizate ateliere interactive, precum cel de prezentare a trusei criminalistice şi cel de arte marţiale, unde copii se pot antrena cu instructori jandarmi.

Vor fi prezentate autospecialele de intervenţie, materialele folosite în misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice, mijloacele de intervenţie antiteroristă, echipamente de comunicaţii şi câinii de serviciu pe care unitatea îi are în dotare.

În cadrul manifestărilor vor fi distribuite materiale promoţionale, informative şi preventiv-educative, precum şi Revista LEGE ŞI ORDINE editată de inspectorat.
Duminică, 3 aprilie, se împlinesc 166 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei în România

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS