27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Reţinut pentru tentativă de omor

Olt: Reţinut pentru tentativă de omor

Procurori ai secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus prin ordonanţă reţinerea inculpatului L.S., în vârstă de 66 ani, din comuna Vlădila, judeţul Olt, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor.
În fapt, s-a reţinut că în noaptea de 13/14.03.2016, în jurul orelor 02:30 -03:00, pe fondul unor conflicte anterioare, inculpatul a depăşit limitele unei apărări proporţionale cu gravitatea atacului iniţiat de către victima Ş.M. în vârstă de 35 ani (nepot de frate) care a pătruns, fără drept, în curtea locuinţei sale înarmat cu două topoare, în sensul că după ce a dezarmat-o pe victimă (care se afla în stare avansată de ebrietate) şi a trântit-o la pământ, a luat unul dintre cele două topoare şi a lovit-o în mod repetat în zona capului, producându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 100-110 zile îngrijiri medicale de la data producerii dacă nu apar complicaţii şi care i-au pus în primejdie viaţa. În favoarea inculpatului s-a reţinut circumstanţa atenuantă a scuzei provocării, respectiv depăşirea limitelor legitimei apărări, motivat de faptul că atacul a fost iniţiat de către victimă, care a pătruns pe timp de noapte, fără drept şi înarmat, în curtea locuinţei inculpatului manifestându-se violent.
Din aceste considerente, reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, în cursul zilei de astăzi, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt vor solicita judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS