20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Activităţi informativ - preventive în „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”

Olt: Activităţi informativ – preventive în „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”

În cadrul evenimentului naţional „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, derulat în perioada 28 septembrie – 2 octombrie, poliţiştii din cadrul I.P.J. Olt, respectiv din structurile de prevenire a criminalităţii, proximitate şi poliţie rutieră, vor desfăşura o serie de activităţi informativ – preventive în spaţiul public, pentru diseminarea mesajelor de informare şi prevenire, obiectivul vizat fiind sensibilizarea cetăţenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de protecţie, precum şi prezentarea consecinţelor ce decurg din comiterea de infracţiuni, pe domeniile de activitate specifice fiecărei zile dedicate acestui eveniment.

Astfel, prima zi, va debuta cu evenimentul „Ziua porţilor deschise”, la sediul I.P.J. Olt, orele 11.00, la care vor participa  aproximativ 100 de elevi şi profesorii acestora, prilej cu care  vor fi diseminate pliante cu sfaturi preventive, privind toate genurile de infracţiuni.

Totodată, poliţiştii din cadrul structurilor de acţiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, criminalistic, ordine publică şi centru operaţional, vor prezenta tehnica şi aparatura din dotare, oferind informaţii şi răspunsuri la întrebările elevilor prezenţi la eveniment.

Ziua de 29 septembrie, dedicată prevenirii delincvenţei juvenile va fi marcată prin organizarea de către poliţiştii din cadrul structurii de prevenire, în colaborare cu poliţiştii de proximitate,  a unei activităţi de informare, intitulată Caravana filmului documentar „Prevenirea Criminalităţii în Imagini!” cu participarea a aproximativ 200 de elevi din unităţile de învăţământ liceal din mun. Slatina, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina; se va organiza în cadrul cercurilor de la Palatul Copiilor „Adrian Băran” Slatina,  un concurs de desene cu tema Viitorul este al meu, cu acordarea de diplome şi premii. Lucrările vor fi expuse în foaierul Centrului Cultural „Eugen Ionescu”Slatina.

În ziua de 30 septembrie, dedicată prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, se vor organiza acţiuni ample de informare a cetăţenilor, în zona „Fântâna Speranţei” şi „Esplanada Slatina”, cu privire la cauzele generatoare ale acestui gen de infracţiuni şi modalităţi de protejare a bunurilor, prin implicarea a 20 de voluntari; se vor organiza  întâlniri cu membrii asociaţiilor de proprietari, cu salariaţi ai unor societăţi  comerciale, cu persoane din mediul rural care locuiesc izolat, ocazie cu care vor fi prezentate sfaturi antivictimizare, precum şi modalităţile de contactare a poliţiei, în situaţii de urgenţă.

În ziua de 1 octombrie, pentru prevenirea criminalităţii organizate, se vor distribui  materiale informative privind prevenirea consumului de plante etnobotanice şi canabis, în rândul elevilor celor 9 unităţi de învăţământ liceal din municipiul Slatina, în colaborare cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire Evaluare şi Consiliere Antidrog Olt; se va organiza un spectacol la „Centrul Cultural Eugen Ionescu Slatina” cu sprijinul „Şcolii Populare de Arte şi Meserii”, Palatului Copiilor ”Adrian Băran” Slatina, Şcolii de Dans „M.G.V.” Slatina, cu participarea a peste 200 de elevi şi profesori din unităţile de învăţământ liceal, în vederea promovării de alternative de petrecere a timpului liber.
Ultima zi va fi rezervată domeniului siguranţei rutiere, ocazie cu care vor fi desfăşurate acţiuni de informare a cetăţenilor privind principalele cauze şi condiţii favorizatoare de accidente, la nivelul judeţului Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS