10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltInspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt va primi sâmbătă Drapelul de Luptă

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt va primi sâmbătă Drapelul de Luptă

ijj olt jpg

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Olt va primi sâmbătă, 5 septembrie, Drapelul de Luptă, în cadrul unui ceremonial militar ce se va desfăşura de la ora 10:00 în Slatina, în faţa Prefecturii Olt. În cadrul evenimentului, la care vor participa şi efectivele Unităţii Speciale de Gardă şi Protocol a Jandarmeriei, Drapelul de Luptă va fi înmânat inspectorului şef al IJJ Olt, colonel Drejoi Tudor-Dorel de către inspectorul general al Jandarmeriei Române, domnul general maior dr. Mircea Olaru. Accesul la acest ceremonial este liber pentru publicul slătinean.

Drapelul de luptă se acordă marilor unităţi şi unităţilor militare, prin decret al Preşedintelui României, la propunerea ministrului apărării naţionale, a ministrului de interne sau a directorului Serviciului Român de Informaţii. Decretul de acordare a Drapelului de Luptă Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt a fost semnat la data de 18 februarie a.c., de Preşedintele României.

Simbol al unităţii, al onoarei şi gloriei militare, Drapelul de Luptă este păstrat într-o vitrină sigilată, de unde este scos cu aprobarea comandantului unităţii şi numai la anumite ceremonii militare – Ziua Naţională a României, Ziua Drapelului Naţional, Ziua Imnului Naţional, Ziua Armatei, la depunerea jurământului sau la funeralii militare. Ori de câte ori este scos, Drapelul de Luptă este apărat de Garda Drapelului, formată din 7 militari – comandantul gărzii, militarul port-drapel şi 5 însoţitori. Toţi membrii gărzii sunt înarmaţi cu muniţie de război, iar dacă integritatea Drapelului de Luptă ar fi ameninţată, garda îl apără chiar cu preţul vieţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS