17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Au început lucrările de reabilitare la parcul şi baza sportivă din Corabia

Olt: Au început lucrările de reabilitare la parcul şi baza sportivă din Corabia

(Foto: olttv.ro)
(Foto: olttv.ro)

Autorităţile locale din Corabia au demarat în această săptămână lucrările pentru două proiecte derulate în zona parcului din oraş. Potrivit jurnaliştilor de la Gazeta Oltului, prima investiţie vizează infrastructura parcului şi va consta în lucrări de sistematizare a aleilor, desfacerea și înlocuirea elementelor de mobilier urban deteriorate și învechite, amenajarea intrării în parc în aşa fel încât să fie scoasă în evidenţă tema parcului – „Grădina Publică a Pescarilor din Corabia”. De asemenea, fântâna arteziană existentă va fi desfiinţată și va fi construit un nou foișor modern. Se va amenaja un nou loc de joacă pentru copii şi se va dota foișorul cu măsuțe pentru șah sau alte activități socio-culturale. Din punct de vedere administrativ, se va realiza un sistem de irigat al spațiilor verzi, vor fi amplasate două WC-uri ecologice, va fi realizat un sistem de iluminat cu stâlpi şi cu proiectoare dotate cu panouri solare.

Se reface baza sportiva din Corabia

În privința celui de-al doilea proiect, zona propusă pentru implementare se regăsește pe amplasamentul actualei bazei sportive „San Siro”. În momentul de față, baza sportivă nu este funcțională iar gradul de degradare este avansat. Se vor executa lucrări de consolidare și reabilitare a clădiri existente Corp 1 și amenajarea în interiorul ei a unei săli multifuncționale, lucrări de consolidare și reabilitare a clădirii existente Corp 2 și readucerea ei la funcțiunea inițială de scenă pentru susținerea evenimentelor socio-culturale. Vor fi refăcute aleea de acces şi terenul sportiv pentru diverse tipuri de activități (fotbal, handbal, activități socio-culturale și de asemenea, asigurarea posibilității de amenajare pe timp de iarnă a unui patinoar), vor fi plantate spaţiile verzi şi se va reface gardul perimetral.

Ambele proiecte se desfășoară prin Programul Operațional pentru Pescuit, cu ajutorul Asociației Grupul Local Prietenii Pescarilor Olteni şi au termen de execuție de şase luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS