11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltÎncepe reabilitarea faţadei Muzeului Judeţean Olt

Începe reabilitarea faţadei Muzeului Judeţean Olt

(Foto: adevarul.ro)
(Foto: adevarul.ro)

Consiliul Judeţean (CJ) Olt a emis ordinul de începere a lucrărilor pentru proiectul de reabilitare a faţadei Muzeului Judeţean Olt, informează Gazeta Nouă. Lucrările vor începe la sfârşitul lunii iulie şi ar urma să fie finalizate în 12 luni. Caracteristicile principale ale lucrărilor de intervenţie prevăd reabilitarea a 2.200 metri pătraţi de faţadă şi repararea a 1.100 metri pătraţi de învelitoare. Fondurile destinate acestui obiectiv de investiţii, care se ridică la suma de 412.936,26 lei, vor fi suportate integral din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Olt.

În prezent, la Muzeul Judeţean Olt se derulează un proiect de reabilitare a secţiilor expoziţionale cu o valoare totală de 4.546.589,16 lei, din care 3.056.967,23 lei contribuţie nerambursabilă Fondul European pentru Dezvoltare Regională, 258.101,80 lei contribuţie de la bugetul naţional şi 1.231.520,13 lei contribuţia CJ. Lucrările, care au început în luna iulie 2013, vizează restaurarea secţiilor expoziţionale şi amenajărilor peisagistice şi decorative pentru evidenţierea clădirii şi a exponatelor. De asemenea, se reamenajează căile de acces şi vor fi achiziţionate echipamente de supraveghere video, sisteme de avertizare în caz de incendiu sau efracţie şi instalaţii de climatizare, precum şi dotarea cu instalaţii de iluminat arhitectural.

Pe lângă proiectul derulat cu fonduri europene, în curtea Muzeului Judeţean, a fost construită şi o nouă clădire, din fondurile CJ Olt, valoarea investiţiei fiind de 670 mii lei, partea de construcţii-montaj reprezentând 548,447 mii lei. Extinderea este lipită de partea posterioară a clădirii şi va adăposti birourilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS