16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltToate punctele de prim-ajutor pe timp de caniculă sunt activate în judeţul Olt

Toate punctele de prim-ajutor pe timp de caniculă sunt activate în judeţul Olt

(Foto: mondonews.ro)
(Foto: mondonews.ro)

Prefectura Olt a comunicat astăzi informaţii privind situaţia din judeţ raportată după instituirea Codului Galben de caniculă. Potrivit datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt, ieri au fost înregistrate 139 de solicitări către Serviciul de Ambulanță (în scădere față de ziua de 07.07.2015, când s-au înregistrat 153), fiind mobilizate același număr de ambulanțe pentru intervenție ca în ziua precedentă (42). Personalul Serviciului Județean de Ambulanță a răspuns tuturor solicitărilor. De asemenea, nu s-au înregistrat persoane căzute în stradă și nici decese cauzate de caniculă.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt a efectuat ieri nouă controale, în urma cărora s-au dispus nouă măsuri, șase unități fiind sancționate cu avertisment.

Toate punctele de prim-ajutor în timpul caniculei au fost activate. Județul Olt se află și astăzi sub atenționare Cod Galben, fiind estimat ca temperaturile maxime să atingă frecvent 35-37 grade Celsius, iar indicele de temperatură-umezeală să depăşească pragul critic de 80 de unități), astfel că a fost transmisă către comitetele locale pentru situaţii de urgenţă solicitarea de menținere a punctelor de prim-ajutor active și pentru data de astăzi, iar către toate CLSU din județ luarea măsurilor necesare.

De asemenea, din cauza condiţiilor meteorologice, Biblioteca Județeană Olt a amânat, pentru o dată ulterioară, toate acțiunile culturale care erau programate a se desfășura în perioada 6 – 10 iulie 2015.

Trebuie menţionat faptul că puncte de prim-ajutor în judeţul Olt sunt organizate la nivelul municipiilor şi oraşelor Slatina, Caracal, Drăgăneşti-Olt, Scorniceşti, Potcoava, Piatra-Olt, Balş şi Corabia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS