10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltAngajat al Serviciului de Permise Olt, sub control judiciar pentru înmatriculări fictive

Angajat al Serviciului de Permise Olt, sub control judiciar pentru înmatriculări fictive

(Foto: bistritaonline.ro)
(Foto: bistritaonline.ro)

Un angajat al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule (SPCRPCIV) Olt a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, după ce a fost reţinut pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu.

Potrivit jurnaliştilor de la Gazeta Nouă, Gabriel Micli, analist programator în cadrul SPCRPCIV Olt, a fost reţinut ieri de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt pentru abuz în serviciu, fiind suspectat că ar fi înmatriculat fictiv un autoturism furat din Italia. Alături de el a mai fost reţinut şi Marius Curt, cunoscut drept Mari. Potrivit procurorilor, în toamna anului trecut, Gabriel Micli a înmatriculat un autoturism Mercedes, furat din Italia. Maşina îi aparţinea lui Marius Curt, însă a fost înmatriculată pe numele unei alte persoane, care nu ştia de acest lucru.

„În fapt s-a reţinut că la data de 28.11.2014, inculpatul M.G., în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în calitate de analist programator, în cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Olt, având drept responsabilitate introducerea datelor în sistemul informatic, în vederea înmatriculării vehiculelor, şi-a depăşit aceste îndatoriri, prin faptul că, abuzând de atribuţiile de serviciu, a introdus date informatice într-un sistem informatic, fără drept, întrucât datele erau fictive, neavând un suport al documentelor care să le susţină (inexistenţa unui dosar), fapt care au condus la înmatricularea unui autoturism, marca Mercedes SL 350, semnalat ca fiind sustras de pe teritoriul altui stat, iar prin această acţiune de înşelare a sistemului procedural de înmatriculare s-a produs atât un avantaj material beneficiarului înmatriculării inculpatul C.M., cât şi o pagubă statului, prin eludarea plăţii taxelor aferente înmatriculării unui vehicul”, se arată într-un comunicat remis de Parchetul Olt.

Micli şi Curt au fost reţinuţi ieri pentru 24 de ore, iar astăzi au fost prezentaţi Tribunalului Olt cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Magistraţii au decis plasarea celor doi sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Decizia nu este definitivă, procurorii având posibilitatea să o conteste la Tribunalul Olt, în termen de 48 de ore

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS