17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: Trei case ale unor familii fără posibilităţi financiare vor fi reabilitate cu ajutorul voluntarilor

Olt: Trei case ale unor familii fără posibilităţi financiare vor fi reabilitate cu ajutorul voluntarilor

Reprezentanți ai Ambasadei Elveției în România, ai autorităților locale și ai mai multor asociații non-profit vor face voluntariat pentru reabilitarea locuințelor a trei familii defavorizate din orașul Piatra Olt.

Partenerii proiectului zefiR organizează evenimentul de voluntariat zefiR Build, pe șantierul Habitat for Humanity România din orașul Piatra Olt (județul Olt). În cadrul evenimentului vor fi reabilitate locuințele a trei familii din comunitate. Evenimentul se va desfășura între 21 și 23 mai.
În data de 21 mai, ora 14.00, va avea loc evenimentul de deschidere a șantierului, la care vor participa Marc Bruchez, Deputy Head of Mission Ambasada Elveției în România, Petre-Silviu Neacșu, Prefect de Olt și Tudor Udrescu, primarul din Piatra Olt și reprezentanți ai organizațiilor partenere în proiectul zefiR: Habitat for Humanity România, fundatia Terre des hommes, Amare Rromentza, Agenția Împreună, Fundația PACT, Fundația Pestalozzi și SASTIPEN.

În Piatra Olt, comunitatea romă se confruntă cu probleme grave de locuire. Cele mai multe dintre case sunt construite din cărămidă arsă și se află într-o stare avansată de deteriorare. În 70% dintre cazuri, familiile trăiesc în locuințe supraaglomerate. Casele nu sunt racordate la rețeaua de apă potabilă, fapt ce le pune în pericol sănătatea.
Timp de trei zile, 35 de voluntari vor renova locuințele a trei familii din comunitate. Voluntarii vor lucra la repararea acoperișului, înlocuirea tâmplăriei, realizarea izolației termice și  zugravirea pereților interiori și exteriori. Cu sprijinul partenerilor din proiect, oamenii din Piatra Olt au format un grup de inițiativă care să se implice pe termen lung în schimbarea comunității lor. Vor construi un foișor unde se vor desfăşura activițăți pentru copii: promovarea culturii Roma, proiecții de film și expoziții de fotografie. Tot pentru educația tinerilor, comunitatea din Piatra Olt beneficiază de un after-school și de programul Joia Veselă unde fac activități recreative.
Despre Habitat for Humanity România
Habitat for Humanity România este una dintre cele mai importante organizații din România în domeniul locuirii sociale. Viziunea sa este o lume în care toți oamenii au posibilitatea să locuiască decent. Din 1996 construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.
În fiecare an, pe șantierele Habitat for Humanity România vin în jur de 1.200 de voluntari internaționali din Statele Unite, Canada, Irlanda de Nord, Olanda, Marea Britanie, Germania, Elveția etc. și peste 40 de echipe de voluntari corporatiști. Aceștia muncesc pe șantierele Habitat for Humanity România, își acoperă toate costurile logistice (cazare, masă, transport, recreație și administrative) și, în plus, vin cu o donație consistentă pentru sprijinirea nevoii de locuire decentă în România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS