12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltOlt: 11 proiecte la concursul pentru realizarea monumentului de la intrarea în municipiul Slatina

Olt: 11 proiecte la concursul pentru realizarea monumentului de la intrarea în municipiul Slatina

Actuala arcadă amplasată la intrarea în municipiul Slatina dinspre Piteşti ar urma să fie înlocuită cu un monument nou, modern (Foto: adevarul.ro)
Actuala arcadă amplasată la intrarea în municipiul Slatina dinspre Piteşti ar urma să fie înlocuită cu un monument nou, modern (Foto: adevarul.ro)

Câştigătorul concursului de proiecte organizat pentru realizarea unui monument care să fie amplasat la intrarea în municipiul Slatina dinspre Piteşti va fi anunţat până la sfârşitul acestei luni, informează Gazeta Nouă. Comisia constituită la nivelul primăriei are de ales dintre 11 proiecte propuse de arhitecţi. Viceprimarul Slatinei, Cristian Bircea, a declarat că toate cele 11 proiecte propuse de arhitecţi vor fi reanalizate, pentru a se stabili care pot fi realizate şi care sunt nefezabile. Printre soluţiile propuse în cadrul concursului se numără arcade spectaculoase, plăcuţe care cuprind simbolurile oraşului ori o perdea verde sau litere care formează cuvântul „Slatina”, aşezate într-un decor ingenios.

Concursul se adresează arhitecţilor, urbaniştilor şi studenţilor la arhitectură sau urbanism, iar edificiul rezultat va înlocui actuala arcadă situată la intrarea în municipiu. Potrivit regulamentului concursului, câştigătorul va primi un premiu în valoare de 10.000 lei, iar proiectul lui va fi pus în practică în viitorul apropiat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS